Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Teorii

Home Miercuri Teorii - de Daniel Chirileanu Teoria contracepţiei - Nu vreau să preacurveşti cu mine!

Teoria contracepţiei - Nu vreau să preacurveşti cu mine!

Se uită în ochii mei, se uită în ochii tăi, în ochii tuturor (deşi nu ştie că privim, în studio e luni, la noi e miercuri) şi spune la cameră: dragule, te iubesc!Stimaţi privitori, pentru voi trăiesc!
Aiurea! Nici nu m-ai văzut vreodată şi mă iubeşti. Tu eşti actor, iar eu, pentru tine un simplu pălmaş. Vrei să mă păcăleşti, să-ţi dau aplauze şi bani. Indecent. Atât de puţin mă cunoşti încât nu ştii că mama, m-a educat să apreciez şi pe măscărici, dacă sunt talentaţi.
Te  ajunge din urmă (îi stai în drum). Aşează mâna pe umărul tău, se face că te ştie. Poveşti! Îl vezi cum pune întrebări ocolitoare doar, doar, obţine informaţii pe care să se prefacă a le fi ştiut. Simţi că trebuie să mai faci un duş.


Predică. Emfază, omiletică, inflexiuni, bombe scoase din buzunar, suferinţă, trăire, declaraţii, dragii mei vă iubesc! Mă doare sufletul …bla, bla, bla…
Jignitor. În timp ce Mântuitorul tace şi moare pentru mine, tu crezi că-i poţi rosti motivaţiile? Am un soi de gastrită, am să vărs.
Cum să mă iubeşti când îmi strângi mâna la urmă, cu ochii la următorul? De unde ştii tu ce-i iubirea, când eşti înconjurat de tine, exemplarul, imaculatul, atoateştiutorul (mă rog, iubirea nu prea o ştii, că altfel aş simţi).

Te pipăie. Simţi furnicături, vezi în ochii lui privirea stresată a celui ce este depăşit de te vreau acum,  dar nu ştie cum să te determine s-o spui tu. Parcă atinge locuri doar ale tale, parcă te cucereşte  grăbit şi şopteşte te iubesc!  Neuitând să întrebe,  şi tu?
Da, de ce vrei să ştii mă? Sau  iubeşti în funcţie de predicatele mele? Şi dacă mă iubeşti de ce gâfâi? De ce îmi iei măsurile? De ce pui condiţia, dacă mă iubeşti…?
Nesimţire.
Tu crezi că iubirea întăreşte capilarele, scoate apa prin breton? Nu ştii nimic.

Mi s-a cam acrit de-atâţia fustangii care spun, sau cred că mă iubesc. Parcă am fi pe centură.

Vreau să te rog ceva iubăreţule!  Nu mă iubi, respectă-mă mai bine! Decât să-mi faci declaraţii de dragoste, mai bine, nu mă bârfi pe la colţuri. În loc să crezi că mă duci cu iubirea ta omiletică, roagă-te, câteva minute pentru tine şi câteva pentru mine.
Am sfârşit de diabet: prea multe dulcegării mă duc în mormânt. Am zis NU, altfel îmi plăteşti şi insulina şi parastasul.

Pentru o lume cu atâtea pupături, îmi e de-ajuns iubirea de printre lacrimi a mamei, iubirea tăcută şi sfântă a tatălui meu, iubirea ei, care tace şi face, iubirea lui care se bucură de fiecare fleac pe care i-l aduc şi dragostea Celui care m-a iubit până la capăt, Isus Hristos!

 

Daniel Chirileanu - Majesty.ro

Comments (14)Add Comment
...
written by equis, 17 decembrie, 2008
Felicitari!!!fiecare articol este surprinzator cu profunzimea descrierii....SUCCES!
NE+SIMTIRE = LOVE
written by Alexa Plescan, 17 decembrie, 2008
si cum se numeste aia de-ti stau cuvintele buluc in gat si, cu toate astea, nu poti sa rosesti nici unul?

ei bine, asa simt eu acum citind articolul asta.
...
written by Florin Laiu, 17 decembrie, 2008
Un articol profund spiritual, foarte sensibil şi scris într-o manieră de maestru. Te ştiu de mult ca poet şi prozator adventist, te-am apreciat ca om, ca artist şi ca pastor, dar articolul acesta mă convinge că eşti în permanentă creştere, nu doar în ochii mei. Domnul cu tine şi cu ai tăi !
de necrezut
written by sdk, 17 decembrie, 2008
Este de necrezut modul in care imbini falsitatea umana (pe care o ai adanc scrisa in tine ) cu puternica ta credinta. Vreau sa stii inca de la inceput, nu te critic pe tine, nu iti critic credinta. Nu critic si nu judec. Sunt doar curios. TU, de ce crezi in dumnezeu? (dumnezeu fara litere mari intentionat) Ce anume te impinge pe tine sa te lafai si sa te scalzi in "divina iubire"? Ce te face pe tine sa te trezesti dimineata si sa deschizi ochii? Tu chiar crezi ca prostia asta se numeste viata? Nu, nu ma cred superior tie, sunt departe de a fi ceea ce esti tu. Nu sunt ignorant. Astept un raspuns din partea ta. Sunt curios cat de sincer poate fi un crestin ca tine...
pentru sdk
written by D. Chirileanu, 17 decembrie, 2008
Inca nu sunt sigur daca e asteptat un raspuns, ori intrebarile sunt retorice.
Nu voi vorbi despre impresionanta capacitate de a ma sti chiar pe interior.
Incep asadar cu sfarsitul: sinceritatea! Cred ca in acest caz sinceritatea se limiteaza la cat de mult pot intelege si a descrie ceea ce numim credinta. Sunt de parere ca nici nu poate cineva sa mi critice credinta, cum ar putea? Probabil ca ar trebui sa inteleg ca referirea este la religia mea.Oricum din punctul meu de vedere intre religie si credinta prima e credinta. Desi sunt sanse mai mari sa ai o religie impecabila, cred ca e mai importanta credinta. O religie fara credinta nu inseamna nimic. Religii ale lumii produc fanatism, terorism, separatie, uneori atitudine de superioritate. Credinta determina umilinta, determina bunavointa, speranta si dorinta de a fi alaturi de altii.Poate dezamagesc, dar chiar Il simt langa mine. Oare ar trebui sa ma simt vinovat pentru acest lucru???

right
written by sanda zeic, 17 decembrie, 2008
Ai dreptate,Daniel.
Nu te cunosc,dar e cazul sa luam atitudine fata de manipularea sexoasa a mas mediei.
Si pe mine ma ia cu Emetiral,desi n-am gastrita.
Ii apreciez pe adventisti,desi m-am nascut in alta denominatie religioasa.
Asta fiindca,medic fiind,nu pot sa nu recunosc reforma sanitara.
...
written by sanda zeic, 17 decembrie, 2008
Aveti dreptate.
nu se mai pot schimba
written by manuban, 18 decembrie, 2008
felicitari pentru ceea ce ai scris... desi pentru acesti "iubareti" nu cred ca exista speranta. nu se mai pot schimba.

dar macar noi ceilalti sa deschidem ochii!

sa nu preacurvesti cu mine - super tare
Amin!
written by Diana Sarpe, 18 decembrie, 2008
Atata m-ai uns la suflet... Eu spun foarte des ca o sa dau in diabet de la atata dulcegarii cate vad in jurul meu... Asa ca articolul asta nu a putut decat sa ma umple de satisfactia faptului ca nu sunt singura "insensibila" intr-o lume plina de "iubire"... ;) Niciodata nu incetezi sa surprinzi si totusi mereu esti asa cum ma astept... :)

Si in loc de incheiere, si eu "Am sfârşit de diabet: prea multe dulcegării mă duc în mormânt. Am zis NU, altfel îmi plăteşti şi insulina şi parastasul." ... Restul e tacere :)
corect
written by ioana, 18 decembrie, 2008
religia fara credinta e 0! logic si corect!
hmm...
written by hardy s, 19 decembrie, 2008
un animal...cand simte ca e la colt si nu mai stie ce sa faca, ataca. asa fac si cei care simt pe propria piele cum doare adevarul...cum ii macina... si in loc sa faca o introspectie in propria viata, sa taca si sa se pocaiasca, ii ataca pe cei care au curajul sa deschida gura si sa arate cu degetul noroiul de pretutindeni.... mai avem multe de invatat si mult noroi de dat jos...in primul rand EU. multumesc pentru fereastra spres Sus, domnule Chirileanu. Domnul cu dumneavoastra!
crestin
written by cosmin vlahopol, 19 decembrie, 2008
Desi aparent pari rau, totul e bine si bun. Imi place maturitatea planning-ului tau familial, dar si ironia de adolescent. Crestinul spune adevarul, iar asta e curat dureros. Imi place ca darami idealul la care n-a ajuns nimeni si asezi aproape simplitatea omului impacat cu Dumnezeu si cu sine.
merită efortul...
written by Geo, 15 februarie, 2009
Uimitor subiect de meditaţie: "În timp ce Mântuitorul tace şi moare pentru mine, tu crezi că-i poţi rosti motivaţiile?" O, şi de câte ori nu încercăm să înşiruim motivaţii după motivaţii... ne înglodăm efectiv în ele...ne sufocă...ne surzesc într-atât încât nu mai auzim tăcerea Celui ce moare pentru noi...
...
written by florin., 06 aprilie, 2009
un articol extraordinar de profund care reflecta excelent realitatea!felicitari!

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login