Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Stiinta Cauciuc din papadii

Cauciuc din papadii

Mai degraba ierburi decat flori, papadiile erau interesante doar pentru medicina naturista. Pana cand o echipa de cercetatori de la Universitatea din Munster (Germania) le-au descoperit o utilitate absolut inedita.

Studiind indeaproape micutele plante cu flori galbene, oamenii de stiinta au constatat ca papadiile produc guma elastica, una chiar de calitate, asemanatoare cu latexul produs de arborele de cauciuc.
Descoperirea deja a luminat perspectivele producatorilor de cauciuc. In fond, papadiile ar fi o materie prima deosebit de accesibila, dat fiind faptul ca se gaseste cam pe toate drumurile, sau, mai bine zis, campiile.
Compania Continental, cea care produce cunoscutele anvelope cu acelasi nume, a precizat ca planta salbatica ar putea deveni o importanta sursa de cauciuc in viitor. Ba mai mult, a anuntat ca intentioneaza sa transforme ideea in produse pentru piata.
"Industria priveste descoperirea ca fiind ceva ce ar putea inlocui latexul produs de arborele de cauciuc. Aceasta solutie ar putea rezolva o mare problema actuala", se arata intr-un comunicat al companiei.
Problema la care se face referire vizeaza dificultatile de a acoperi cererea de latex din intreaga lume doar din arborii de cauciuc, dar si o infectie fungica tot mai raspandita la acest arbore.
Dintre toate papadiile lumii, cea mai buna pentru obtinerea cauciucului ar fi, se pare, cea ruseasca.
"Rezultatele primelor studii ne-au demonstrat ca papadia ruseasca poate produce cauciuc natural de buna calitate. Proprietatile sale fizice si chimice corespund cu cele ale arborelui de cauciuc din Brazilia", a declarat Dirk Prufer, profesor in cadrul Universitatii din Munster.


sursa:www.manager.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login