Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Social Un avion de pasageri va ajunge de la Londra la New York în două ore. Cu ce viteză va zbura?

Un avion de pasageri va ajunge de la Londra la New York în două ore. Cu ce viteză va zbura?

Un avion care poate să parcurgă distanţa dintre Londra şi Sidney în trei ore şi jumătate şi-ar putea adjudeca titlul de cel mai rapid avion de pasageri. Potrivit planurilor prezentate de HyperMach, SonicStar, un avion clasa business, este capabil de o viteză maximă de 4.287 de km pe oră, de două ori mai mare decât a supersonicului Concorde. Supersonicul va zbura la o altitudine de peste 18.000 de metri, permiţându-le pasagerilor să observe curbura Pământului, potrivit Daily Mail.


Richard Lugg, director general al HyperMach, vrea ca acest avion să fie gata în cel mult zece ani, el obţinând deja finanţare de la Departamentul de Comerţ şi Industrie din Marea Britanie.

Sistemul de propulsie al aeronavei cu 20 de locuri va fi compus din două motoare hibride, cu 30 la sută mai eficiente în ce priveşte consumul de carburant decât motoarele Rolls-Royce folosite la Concorde.

 

 

 

 

 

Compania HyperMach susţine că aeronavele SonicStar vor fi atât de rapide încât vor parcurge distaţa Londra-New York în doar două ore.

Călătoria de la New York la Sidney va fi redusă cu 75 la sută - de la 20 de ore petrecute în avion la doar cinci ore.

 

 

 

Supersonicul va avea o viteză de coarzieră de 3,1 Mach, însă viteza maximă va fi de 3,6 Mach, posibilă datorită tehnologiei hibrid a motoarelor, şi va fi dotat cu o tehnologie avansată pentru eliminarea bangului sonic produs la depăşirea vitezei sunetului (1 Mach = 1224 km/h).

Însă, potrivit HyperMach, reducerea emisiilor va fi adevăratul secret al succesului viitoarei aeronave SonicStar.

sursa:www.mediafax.ro

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login