Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Social Cum sa traiesti o suta de ani

Cum sa traiesti o suta de ani

Există câţiva paşi confirmaţi de cercetători care ne pot ajuta să atingem centenarul.O alimentaţie sănătoasă şi o îngrijire medicală adecvată înseamnă, pentru una din şase persoane o sută de ani de viaţă. Conform unui studiu recent, pe lângă aceşti doi factori, sunt câţiva paşi simpli care ne pot asigura că vom atinge centenarul.

Luaţi-vă un câine.Posesorii de câini se bucură de o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă faţă de restul populaţiei.[...] Se ştie deja că animalele de casă ne eliberează de stres, crescând nivelul de hormoni pozitivi. Cercetătorii americani au observat că îngrijind un câine ne reglăm tensiunea, iar plimbările cu acesta ne ajută să menţinem un colesterol scăzut.

Faceţi mişcare.Cu cât petrecem mai puţin timp stând jos, cu atât ne prelungim viaţa. Un studiu recent a arătat că femeile care stau jos mai mult de şase ore pe zi au un risc mai mare cu 37 de procente de a deceda prematur, faţă de cele care stau jos numai trei ore. Lipsa de mişcare încetineşte metabolismul şi duce la obezitate. [...]

O căsnicie fericită.Oamenii de ştiinţă de la Warwick University au descoperit că băr-baţii căsătoriţi au 6% şanse mai mici să înceteze din viaţă, faţă de burlaci.[...]

Mergeţi la biserică.Mergând la biserică cel puţin o dată pe săptămână trăim mai mult. Asta susţin cercetătorii de la Duke University din Statele Unite ale Americii, care cred că oamenii credincioşi au 28 la sută şanse mai mari să trăiască mai mult.De altfel, una din explicaţii ar fi că ei fumează şi beau mai puţin, au un psihic echilibrat şi au mariaje stabile.

Faceţi bani şi daţi şi la alţii

A fi bogat şi a nu avea grija zilei de mâine ajută la eliminarea hormonului numit DHEAS (dehidroepiandrosteron), care a fost legat de o viaţă mai lungă, spun cercetătorii de la University College London. Dar nu vă bucuraţi prea tare. Cercetătorii americani au desco-perit că persoanele în vârstă care au fost generoase şi au ajutat pe alţii şi-au micşorat riscul de a muri pre-matur cu aproape 60%, posibil pen-tru că nu au mai fost împovăraţi cu sentimentul de vinovăţie şi de stres.

Fiţi optimişti
Un studiu, realizat pe 1.000 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 65 şi 85 de ani, a arătat că aceia care erau optimişti despre viitorul şi relaţiile lor au avut o rată a decesului cu 55 la sută mai mică decât ceilalţi. Un alt studiu american dezvăluie că pesimiştii trăiesc cu 12 ani mai puţin decât optimiştii. „Este posibil ca persoanele opti-miste să aibă un nivel mai mic al hormonului de stres”, explică Dearbhla McCullough, adăugând că „persoanele negativiste sunt mai puţin dispuse să-şi facă analize serioase precum cele pentru depistarea cancerului, ceea ce le poate afecta durata de viaţă”.

sursa:www.cugetliber.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login