Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Social A cucerit Antarctica la 16 ani

A cucerit Antarctica la 16 ani

Mandria Romaniei a urcat pana la 4.892 de metri. O brasoveanca in varsta de doar 16 ani a escaladat cel mai inalt varf al Antarcticii.

Cand pasiunea pulseaza in vene, varsta se topeste asemeni unui cub de gheata. Crina Coco Popescu a devenit cea mai tanara alpinista din lume care a atins varful Vinson (4.892 m) de pe taramul inghetat al Antarcticii.

''A fost o ascensiune lunga, de aproape 12 ore, dar nu mi-a pus probleme deosebite.  M-am miscat bine si, desi eram evident cea mai tanara, ritmul impus de Alex,  Mario si Max mi-a convenit de minune. Dupa aproape 18 ore de la plecare, pe o vreme buna, dar cu -30 - -35 de grade, dupa o coborare cu mici peripetii, am ajuns din nou la caldura sacului meu de dormit'', a relatat Coco Popescu despre experienta de la Polul Sud.

Obiectivele Crinei par mari in comparatie cu varsta-i frageda insa tanara este decisa sa incheie expeditia din Antarctica cu escaladareamuntelui Sidley, cel mai inalt vulcan din aceasta parte de lume.

Daca si ascensiunea pe Sidley (4.285 m) reuseste, Coco va fi prima alpinista din lume care incheie circuitul Seven Volcanoes - cei mai inalti vulcani de pe cele 7 continente.
Crina Coco Popescu este membra a Clubului Sportiv Montan Altitudine din Rasnov si a escaladat deja cateva dintre cele mai inalte culmi ale lumii: Ojos del Salado (6.891 m) - cel mai inalt vulcan din lume,  Aconcagua (6.962 m) - varful cel mai inalt din cele doua Americi,Carstensz Pyramid (4884m) din Indonezia - cel mai inalt varf al Oceaniei,Cho Oyu (8.201 m) din Nepal, iar in 2009, la doar 14 ani, tanara a cucerit varful celui mai inalt munte al Europei, Elbrus (5.642 m).


sursa:www.manager.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login