Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Mediu O eclipsă parţială de Soare vizibilă şi în România va avea loc marţi

O eclipsă parţială de Soare vizibilă şi în România va avea loc marţi

O eclipsă parţială de Soare va putea fi văzută marţi în România, începând cu ora 9.05 în estul ţării şi cu 9.13 în vest, acoperirea maximă a Soarelui de către Lună fiind între 75% (în sudul şi sud-estul ţării) şi de 78% (în nord-vest), informează Observatorul Astronomic din Capitală.
Maximul eclipsei se va produce în jurul orei 10.35, pentru centrul ţării, cu o acoperire a Soarelui de 76%.

Înălţimea Soarelui deasupra orizontului va fi destul de mică (17°), iar eclipsa ar putea să nu fie vizibilă dintre blocuri. Astfel, Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu" recomandă ca eclipsa să fie observată dintr-un parc unde orizontul sud-estic este liber.

Pentru că Soarele va fi acoperit destul de mult, se aşteaptă ca în timpul maximului să se observe o scădere a luminozităţii mediului ambiant, timp de aproximativ 30 de minute, centrate pe momentul maximului.

Eclipsa poate fi observată fără instrumente astronomice, oamenii putând privi spre Soare, în siguranţă, folosind un filtru de sudură verde.

Eclipsa se va termina în România în jurul orei 12.07. Ea va mai fi vizibilă în Europa, nordul Africii şi centrul şi vestul Asiei.

Următoarea eclipsă de Soare vizibilă din România se va produce pe 20 martie 2015.

sursa:www.mediafax.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login