Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Mediu NASA a emis o alertă de "tsunami" solar

NASA a emis o alertă de "tsunami" solar

Marţi dimineaţa a avut loc cea mai mare explozie solară din ultimii patru ani, Soarele aruncând un val masiv de particule în spaţiu şi către Pământ. Furtuna solară a emis radiaţii care au lovit Pământul în câteva minute. În prezent, un nor imens de particule solare se îndreaptă către noi. Specialiştii spun că „tsunamiul solar", cum este numită unda de şoc eliberată de explozie, riscă să distrugă sateliţii şi să afecteze comunicaţiile din întreaga lume.

Masa de particule se apropie de Pământ cu o viteză care poate atinge până la 600 de km/secundă şi se aşteaptă să ajungă în circa 24 de ore.
"Tsunami-ul" solar sau furtuna geomagnetică produsă de explozia solară este un fenomen ce poate afecta câmpul magnetic al planetei noastre.

Unda de şoc poate afecta serios sateliţii, reţelele de distribuţie a electricităţii şi liniile de comunicaţii de pe tot globul.

Consecinţele în cazul oamenilor ar putea fi durerile de cap, ameţeala sau stările de nervozitate.

Furtunile geomagnetice nu se comportă ca nişte fenomene meteorologice şi de aceea nu se simt de către oameni, susţin astronomii. Totuşi, modificarea puternică a câmpului magnetic al Pământului aduce schimbări în interiorul tuturor organismelor vii.

NASA a emis o alertă în acest sens.

sursa:www.adevarul.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login