Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Home Cum pot ajuta

2% Pentru Majesty

Email Imprimare PDF

Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor.Mai jos puteţi descărca formularul care vi se potriveşte:

Click aici
pentru a descarca formularul 230, dacă aveţi venituri din salarii
Click aici pentru a descarca formularul 200, dacă aveţi venituri din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor, etc)

Denumire Cod Fiscal Cod Bancar (IBAN) Valuta Banca
Asociatia Majesty Group 25067278 RO45 RNCB 0074 1080 7696 0001 RON BCR Bucuresti Sector3
RO18 RNCB 0074 1080 7696 0002 EUR BCR Bucuresti Sector3
RO88 RNCB 0074 1080 7696 0003 USD BCR Bucuresti Sector3

Informatii despre prevederea 2%

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit infiintata conform ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.
Acest mecanism are o serie de avantaje pentru toate partile implicate - cetateni, organizatii si stat:
  • este un mecanism democratic ce contribuie la transparenta politicii fiscala si bugetare
  • asista organizatiile neguvernamentale in eforturile lor de a solutiona diferite probleme sociale
  • le permite cetatenilor sa contribuie la eforturile de a rezolva diferite probleme sociale fara a genera insa un cost suplimentar
  • degreveaza bugetul de stat avand in vedere ca serviciile oferite de organizatiile neguvernamentale sunt in general de calitate buna si eficiente din punct de vedere al costurilor deoarece organizatiile neguvernamentale mobilizeaza resurse financiare din surse diferite si multe implica munca voluntarilor
  • creeaza o legatura intre stat, cetateni si organizatii contribuind astfel la dezvoltarea societatii civile si a capitalului social

Se creeaza un mecanism prin care un cetatean poate decide modul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul datorat pe venit, directionand aceasta suma catre o organizatie neguvernamentala. A aparut astfel o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sector ONG. Practic cetateanul spune statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.
Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie ci este in esenta o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental. Legea este considerata de multi ca fiind un sprijin indirect oferit de catre stat sectorului non-profit sau un model de „filantropie de tranzitie” data fiind aplicarea ei numai in tarile Europei de Est.

Sistemul 1% in Europa Centrala si de Est
Sistemul 1% functioneaza in mai multe tari din Europa Centrala si de Est: din 1997 in Ungaria si din 2002 in Lituania, Slovacia si Polonia. Este posibil ca sistemul sa fie introdus si in Cehia.
In Ungaria aproximativ 33% din contribuabili folosesc acest sistem pentru a directiona o parte din impozitul lor (2%) catre organizatii neguvernamentale sau organizatii cu caracter religios.
Mai multe informatii despre sistemul 1% din alte tari gasiti la www.onepercent.hu
Principii ale sistemului
Pe baza experientei de mai multi ani in special din Ungaria, dar si din celelalte tari in care sistemul functioneaza deja, au fost stabilite o serie de principii pe care sistemul 2% trebuie sa le respecte:
Confidentialitatea relatiei contribuabil – angajator:
are rolul de a proteja contribuabilul in situati in care doreste sa directioneze procentul sau catre organizatii ale caror valori se afla in contradictie cu valorile angajatorului.
(ex. un angajat al unuei companii poluatoare doreste sa directioneze catre o organizatie de protectia mediului).
Confidentialitatea relatiei contribuabil organizatie:
are rolul de a proteja contribuabilul fata de divulgarea unor informatii personale (Nume, venit, adresa, loc de munca) catre organizatia beneficiara fara acordul expres al contribuabilului..
Colectarea licita a fondurilor:
are rolul de a evita aparitia unor mecanisme corupte sau care ofera contribuabilului o compensatie financiara directa in schimbul directionarii. In plus acest principiu trebuie sa asigure faptul ca aceste fonduri ajung la organizatii reale, transparente si eficiente si nu la organizatii fictive, inactive sau afiliate politic.
Perioada de pregatire suficienta:
avand in vedere noutatea acestei metode este necesar ca atat contribuabilii, angajatorii si organizatiile neguvernamentale sa dispuna de o perioada de timp in care sa se poata familiariza cu conceptul de directionare a unui procent din impozit, ca organizatiile sa aiba timp sa-si pregateasca campanile de informare si angajatorii si organele fiscale sa-si pregateasca sistemele de administrare pentru obligatiile care le revin.
Usurinta in utilizare pentru toti actorii implicati:
contribuabil, organizatii neguvernamentale, angajator, autoritati competente.
Eficienta costurilor:
acest sistem trebuie sa genereze costuri suplimentare cat mai mici pentru toate partile implicate.
Transparenta raportarii:
trebuie sa ofere tuturor actorilor implicati o serie de informatii de baza: suma directionata, informatii demografice de baza despre contribuabilii care au ales sa foloseasca acesta facilitate, informatii despre organizatiile care au beneficiat de sume peste un anumit prag.
Informatii preluate de pe site-ul www.doilasuta.ro

Alte modalitati de a ajuta

1. Prin transfer bancar folosind datele urmatoare:
Denumire Cod Fiscal Cod Bancar (IBAN) Valuta Banca
Asociatia Majesty Group 25067278 RO45 RNCB 0074 1080 7696 0001 RON BCR Bucuresti Sector3
RO18 RNCB 0074 1080 7696 0002 EUR BCR Bucuresti Sector3
RO88 RNCB 0074 1080 7696 0003 USD BCR Bucuresti Sector3

Cod SWIFT: RNCB ROBU (necesar pentru transferuri din strainatate)
 
Pentru alte informatii ne puteti scrie la adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 

2. Prin sponsorizari (persoanele juridice si persoanele fizice autorizate)
Sponsorizările nu sunt considerate cheltuieli deductibile, deci nu micşorează baza de calcul. Avantajul constă în faptul că, dacă respectă cele 2 condiţii cumulative (cel mult egal cu 3 la mie din cifra de afaceri şi cel mult egal cu 20 la sută din impozitul pe profit datorat), ele se scad direct din impozit. În felul acesta, respectiva sponsorizare este suportată de către stat. (citeste mai mult)
 
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu