Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Lumi paralele

Home Luni Lumi paralele - de Simona Marin Dumbrava Crampeie - Simona Marin Dumbrava

Crampeie - Simona Marin Dumbrava

Omul pe care vreau sa-l prezint azi a fost cindva judecat si exclus dintr-o organizatie religioasa pe baze contabilicesti si cu totul arbitrare in obscuritatea lor. De fapt, el este o ilustrare a fenomenului  de teama  si de intoleranta pe care un om liber il provoaca prin prezenta lui intr-un loc  unde mentalitatea medievala e contemporana cu noi. Iata un crimpei din universul lui, atit de victorios opus acelei lumi moralizatoare si strimte, in care oamenii se calca unii pe altii pe picioare intr-un sentiment de siguranta auto-indus in virtutea faptului ca unde-s multi, nu se poate ca toti sa se insele :


Dar pe scurt - in cele pamantene, suntem chemati sa facem ce putem si ce stim, sa fim constienti ca exista si o limita a puterilor noastre, deci sa nu ne framantam daca nu iese mereu cum vrem, deci sa ne pastram calmul si linistea.
Ce depaseste stiinta si puterile noastre, Dumnezeu are grija, fie ca noi pricepem sau nu.Dar ce e cel mai  important - e ca acolo unde e comoara e si inima. Iar Pavel se straduie in mai toate epistolele sa ne arate ca noi nu mai suntem pamantesti, ci ceresti. Ca destinul nostru e acolo sus, in alta lume, ca apartinem mental acelei lumi, ca avem viata vesnica, si ce avem nevoie e nu sa facem ceva anume, ci sa fim constienti de noua realitate.
Pamantul e istorie pentru noi, ce e pe pamant, trebuie tratat deci cu calm si liniste, facem ce putem, dar nu disperam.Suntem fiinte ceresti, care apartinem mental altei lumi, cu alte reguli si alte ganduri - de generozitate fara margini, de iubire neconditionata, de daruire necalculata, unde nu exista inceput si sfarsit. Acolo e lumea Domnului, cu totul opusa lumii noastre, dominata de cursul dolarului, de pretul petrolului, de dobanzi si regulamente functionaresti, care deseori patrund si in biserica.
Aici pe pamant suntem in vizita numai. E o scoala in care suntem invatati lectiile de inceput ale imparatiei. Suntem conditionati biologic, insa viata biologica e gradina vietii vesnice.

Simona Marin Dumbrava - Majesty.ro

Comments (2)Add Comment
nimic mai adevarat
written by sarman gheorghe, 17 noiembrie, 2008
nimic de comentat !
Bravo Simona !
written by Ilie Tisbitul, 22 noiembrie, 2008
Superb scris. Pur si simplu nu mai ai ce comenta, ce adauga. Tot respectul pentru gandurile tale, felicitari !

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login