Majesty

Home Stiri IT Atac asupra Camerei de Comert si Industrie

Atac asupra Camerei de Comert si Industrie

Camera de Comert si IndustriePhishing-ul incepe sa se orienteze si spre alte organizatii\domenii.
Bancile au fost exploatate intens si pentru ca fenomenul devine cunoscut, atacatorii s-au orientat spre alte domenii de activitate.

Astazi am primit sesizari conform carora se propaga un e-mail cu subiectul “COMPLETARE DATE FIRMA” prin care se solicita transmiterea de date privind firmele, mesaj trimis aparent de la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Iata cum arata acesta:

Stimata Doamna / Stimate Domn,

Conform noilor norme ale Uniunii Europene care au intrat in vigoare de la 1 martie 2009 baza de date a CAMEREI DE COMERT SI INDUSTRIE A ROMANIEI trebuie modificata cu noi informatii care vizeaza imbunatatirea serviciilor pe care vi le oferim.

Pentru a evita aglomeratiile de la ghisee CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE A ROMANIEI a implementat un nou sistem informatic de completare a datelor direct pe internet de pe calculatorul dumneavoastra.

Va rugam apasati aici pentru completa datele firmei in portalul de inregistrare .

Va multumim pentru cooperare!

© Camera de Comert si Industrie a Romaniei
Continutul acestui site este proprietatea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Modificarea neautorizata a acestui site web constituie infractiune si se pedepseste conform Legii nr. 8/1996 si Art. 42 din Legea nr. 161/2003 Titlul 3

Link-ul indicat este http://camera-de-comert.***/index.html. Site-ul oficial al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei este altul si anume: http://www.ccir.ro
Vizitand acea adresa, utilizatorului i se va solicita introducerea cod-ului PIN si a altor date legate de cont-ul bancar.
Solicitarea cod-ului PIN trebuie sa traga imediat un semnal de alarma. NICIODATA nu introduceti cod-ul PIN pe vre-un site.
Ce este interesant, este faptul ca vizitand adresa indicata fara sufixul “/index.html” va fi afisata o pagina in limba turca. Verificand IP-ul paginii respective: 85.109.**.14 am descoperit ca site-ul este intr-adevar hostat in Turcia.
Daca niste romani au folosit aceasta tehnica pentru a-si masca identitatea sau chiar niste persoane din aceasta tara au initiat atacul ramane de vazut.

Intr-un comunicat oficial pe site-ul ccir.ro se anunta urmatoarele:

Va solicitam sa nu dati curs sub nicio forma solicitarii acestuia de transmitere a datelor firmei.

Va rugam totodata sa atrageti atentia si membrilor dvs. si societatilor comerciale cu care intrati in contact aupra faptului ca un astfel de e-mail sau e-mail-uri asemanatoare nu sunt trimise de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei si ca a le raspunde poate sa pericliteze securitatea sistemelor lor informatice.

Va multumim,
Sef Cancelarie CCIR
Liliana Stefanescu

Acesta este de altfel si sfatul meu. Inca odata va spun: atentie la neatentie.

Sursa: FaraVirusi.com

Comments (1)Add Comment
** off-topic, eroare de ortografie
written by press police, 25 martie, 2009
Atentie la cum scriem: "vreun" si nu "vre-un". Chiar daca ati fi copiat portiuni de texte, nu aveti nici o scuza sa nu vânati întâi erorile mostenite.

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.