Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii Gandul din sertar

Gandul din sertar

Gandul din sertarAici  vom posta creaţii literare ( poezie, eseuri, proză poetica, etc.) aşteptam sa ne trimiţi ceea ce ai scris, cateva date despre tine şi daca vrei o fotografie (fotografia nu e obligatorie) pe adresa semnificatii(at)majesty.tv . Evident ca ne asumam dreptul de a face o selecţie. Vrem ca acest spaţiu sa fie unul de lansare şi nu unul de publicare a întregii opere. Intenţia este să aducem la cunoştinţa celorlalţi că scrii şi ce scrii. Observaţiile vor fi specifice unei prezentări deci pozitive şi constructive. Daca vrei vom însăila şi câteva observaţii cu titlu particular pe care să le primeşti doar tu. Asta la cerere expresă. În rest trimite şi se vor bucura şi alţii de gândurile tale din sertar.

Ce vor femeile?

Ca să fie clar, mă adresez celor care au deja o relaţie sau celor care se întreabă cum ar fi să ai o relaţie de termen lung.
Să vorbim puţin despre femei. Am tot evitat să scriu despre asta pentru că odată ce încep nu ştiu când o să mai termin. Da, atât de complicate sunt femeile. "Ce vor femeile?" este o întrebare cu un răspuns multiplu.
Citeşte mai mult...
 

Marele mic

Să tot fie vreo 2 ani de când am luat primul contact cu una dintre legendele jazz-ului, Michel Petrucciani. Ştiu că primisem un link de la un prieten care ducea către o piesă interpretată de el. Nu m-am uitat de la început şi la imaginile care relevau un bărbat micuţ de statură în faţa pianului gigant. Când le-am văzut însă, nişte fiori reci mi-au străbătut şira spinării. Cu Brazilian like avea să mi se destăinuie o nouă abordare a vieţii privită prin... sunet.

Citeşte mai mult...
 

Lăsat pe scările de la Metrou...

" Mă simţeam bine în burtică la mami, era cald şi ştiam că nu voi păţi nimic, însă în puţinul timp petrecut alături de cea care se numeşte "mamă", m-am simţit "smuls" şi "aruncat" din pântecul ei. Mă doare picioruşul, au tras atât de tare de el încât mi l-au învineţit dar şi capul, de stat pe pietrele astea aşa reci. Nu contează, sunt bărbăţel, voi fi puternic. Nu voi plânge. Voi sta aici linistit învelit în păturica asta, poate cineva îşi dă seama că exist. Dar şi dacă nu mă vede nimeni? mi-e frică singur, e aşa de întuneric !"


Din lumea lui liniştită a venit pe a noastră plină de răutate şi "uitătoare" de milă. Deşi el nu cunoaşte cuvântul "respins" a simţit asta în pielea lui când propia mamă l-a lăsat pe scările de la un metrou, la numai o zi de viaţă. Deşi o mamă, în mod normal, îşi primeşte copilul cu bucurie, se pare că pentru aceasta el a fost mai mult un balast, o povară. Atunci când mai mare nevoie avea de ea, cea care i-a dat viaţa şi-a luat orice responsabilitate faţă de el şi a decis să-l facă "cadou" cui îl vrea.

Mai există şi oameni buni. Ca un înger a fost pentru el Mariana, casiera care l-a găsit. L-a "adăpostit" de frigul serii şi a chemat ambulanţa:

" Era infăşat într-o pătură , dârdâia de frig. Cand m-am apropiat de el mi-am întors privirea. Am un copil acasă de 4 ani, aşa că m-am gândit la el şi mi s-a "strâns" inima. L-am luat în braţe. Parcă nu mai respira. Am chemat ambulanţa şi l-au dus la spital. Nu voi uita niciodata acest copil"

Medicii l-au primit cu braţele deschise şi i-au oferit îngrijirea care necesită un nou născut:

" Chiar de pare incredibil, după atâtea ore de stat în frig şi curent, bebeluşul se află în perfecte condiţii fizice însă, un nou născut simte că l-au lăsat. Se întrerupe brusc acea conexiune specială mamă-fiu. Noi îl vom răsfăţa atâta timp cât ne vor permite ce-i de la Protecţia Copilului. Sper din suflet ca cineva să-l "primească" în braţe."

În timp ce mă uitam la el, mă gândeam la cine îl va striga pe nume, cine îl va îmbrăca, pieptăna, cine îi va "desena" lumea magică a copiilor, cine ? Oare va fi actor, pictor sau cersator? va avea trei feluri de mâncare sau doar o pâine cu un pahar de lapte? Eu ma gândeam la viitorul lui; el dormea liniştit şi îşi aştepta " sentinţa"...

P.S. Vă rog , este un scump, e tare cuminţel , promit. Dacă doriţi să-l ajutaţi  e-mail la : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Marta Barbu - Majesty.ro

 

 

Aseara am fost iertat.

Semnalizez si ies repede la dreapta. Ma asigur si...am plecat!
Ma incadrez pe stanga, semnalizez, ma uit la farurile celui care vine din fata si apreciez ca am timp...ma bag.
Of...dar repede ai mai venit, parca mergeai mai incet...
Ma intorc rapid ca de obicei, ma asigur iar, semnalizez dreapta si intru in rand...
Gata!
Citeşte mai mult...
 

De vorba cu un copil al nimanui...

Aşteptam autobuzul spre redacţia Ring, dar nu-mi puteam întoarce privirea de la mititelul care dormea gingaş pe trotuar, învelit doar cu câteva pagini ale ziarului nostru.

Are numai 6 anişori. Părul blond bălai de parcă soarele l-ar fi "pictat", picioruşe învineţite şi obosite de drumul străbătut, mânuţe lovite şi crăpate de nopţile reci şi un chip inocent şi mişcător, însă puternic accentuat de cruzimea vieţii. Cerşător pe marginea străzii, micuţul, mai mereu a sperat la mila oamenilor . Pentru că în braţe goale s-a trezit, în pântec crud a fost creat şi fără milă părinţii lui l-au "uitat"...

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 7
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login