Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Educatie Ministrul Educatiei nu va schimba calendarul anului şcolar 2010-2011

Ministrul Educatiei nu va schimba calendarul anului şcolar 2010-2011

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, a precizat că în timpul anului şcolar calendarul nu poate fi modificat deoarece ar duce la perturbări semnificative, a informat un comunicat al MEC, remis marţi seara AGEPRES.
'Orice discuţie privind un alt calendar şcolar decât cel stabilit pentru acest an, prin ordin al ministrului, nu poate fi deschisă decât cu privire la anul şcolar viitor, 2011-2012', declară Daniel Petru Funeriu, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, potrivit sursei citate

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului analizează de mai multe săptămâni oportunitatea prelungirii vacanţei de iarnă şi a scurtării celei de vară, iar, la nivelul MECTS au fost identificate o serie de argumente în favoarea prelungirii vacanţei de iarnă.

'Există argumente pentru dar decizia trebuie luată în urma unor discuţii foarte cuprinzătoare. Un prim argument este legat de faptul că absenteismul şcolar creşte în cazul unor condiţii meteorologice defavorabile, specifice iernii. În al doilea rând, se asigură un confort sporit elevilor dacă au mai multe zile de şcoală în luna septembrie comparativ cu ianuarie, o lună friguroasă şi cu zăpadă, iar, în al treilea rând, este vorba de o scădere a costurilor prin reducerea cheltuielilor primăriilor cu încălzirea', afirmă ministrul Daniel Petru Funeriu.

Ministrul Daniel Petru Funeriu invită forţele politice, sindicatele, asociaţiile de elevi şi părinţii să participe la o dezbatere amplă şi nepolitizată pe marginea acestui subiect. 'Ministerul, prin prerogativele pe care le are în ceea ce priveşte stabilirea calendarului şcolar deschide astăzi consultări cu toţi cei interesaţi şi solicită tuturor forţelor politice o dezbatere pe argumente şi nepolitizată a subiectului. Mulţumesc reprezentanţilor partidelor politice care au sesizat, şi ei, oportunitatea deschiderii acestei discuţii', declară ministrul Educaţiei, Daniel Petru Funeriu. Scopul consultărilor este asigurarea transparenţei actului decizional în vederea optimizării procesului educaţional. sursa:AGERPRES
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login