Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Educatie Încurajează-ţi copilul să scrie poveşti!

Încurajează-ţi copilul să scrie poveşti!

Atunci când un copil scrie poveşti nu înseamnă neapărat că va deveni un mare scriitor, dar este o activitate care le stimulează inteligenţa, aşa că ar trebui încurajată. Copiilor le plac poveştile. Sunt captivaţi de ele şi se visează adesea că sunt în locul personajelor care îi încântă. După ce învaţă să buchisească literele, ei manifestă un interes firesc pentru scris, deoarece simt nevoia să se exprime şi în acest fel. Sunt mai multe motive pentru care copiii încearcă să-şi transpună pe hârtie propriile povestiri.

O activitate stimulatoare    

Scrierea poveştilor îi încurajează pe copii să aibă o gândire activă şi independentă, le stimulează imaginaţia şi creativitatea. De asemenea, îi învaţă să aibă o gândire logică deoarece trebuie să ia în considerare o succesiune metodică a evenimentelor şi a situaţiilor din poveste. Această activitate le dezvoltă şi abilităţile de a se organiza şi de a gândi raţional. Mai mult, copilul poate să restructureze total evenimentele din povestire pentru a transmite un punct de vedere diferit. De exemplu, el poate schimba structura unei povestiri, prezentând-o din punctul de vedere al unui personaj secundar.

Rolul părinţilor
Adesea copiii se sfiesc să arate cuiva încercările lor într-ale scrisului. Atunci când o fac, aleg persoanele pe care le consideră a fi de cea mai mare încredere, prietenii apropiaţi sau părinţii. Dacă părinţii sunt cei aleşi de cei mici, atunci este bine să li se acorde atenţia necesară şi să fie încurajaţi pentru ca această activitate să poată deveni chiar un hobby. Oricâte stângăcii ar descoperi în povestirile copiilor, este bine ca părinţii să-i ajute prin simple sugestii să-şi construiască mai bine povestea, să o dezvolte, să o îmbogăţească cu mai multe detalii. În niciun caz nu trebuie să li se spună ceva care să-i inhibe şi să-i determine să renunţe la a mai scrie.

Ce beneficii aduce scrisul pentru copii
Îi încurajează să gândească independent.
Favorizează introspecţia şi empatia, în special prin caracterizarea personajelor.
Îmbunătăţeşte concentrarea, atenţia şi claritatea.
Dezvoltă interesul faţă de citit şi capacitatea de înţelegere a cărţilor pe care le citesc.
Îi ajută să-şi însuşească corect structurilor gramaticale, structurile propoziţiilor şi ale frazelor şi să-şi dezvolte vocabularul.
Îi ajută în căutarea propriei lor identităţi.   

sursa:felicia.a1.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login