Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Educatie

Educatie

Arhiepiscopia Romano-Catolică: Religia să fie disciplină de bacalaureat

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti propune ca Religia să fie disciplină de bacalaureat, iar copiilor aparţinând cultelor minoritare, indiferent de numărul lor, să li se asigure dreptul constituţional de a participa la ora de religie conform confesiunii proprii.

Într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Educaţiei, Înalt Preasfinţitul Ioan Robu, Arhiepiscop şi Mitropolit de Bucureşti, îşi exprimă preocuparea pentru faptul că, până în prezent, reprezentanţii cultelor religioase recunoscute oficial de către stat nu au fost invitaţi la dezbaterile pe viitoarele legi ale educaţiei.

Citeşte mai mult...
 

Siria, o “Mecca” pentru învăţarea limbii arabe

Din ce în ce mai mulţi tineri occidentali vin la Damasc pentru a urma cursuri de limba arabă din motive profesionale sau religioase. De partea lor, sirienii sunt suprinşi şi încântaţi de noul interes pe care statul, considerat până nu demult paria, îl trezeşte.

Siria caută un dezgheţ în relaţiile cu Occidentul, dar nu este dispusă să renunţe la alianţa cu Iranul
La cursurile de limbă arabă de nivelul 1 organizate de Universitatea din Damasc participă asistenţi sociali şi profesori din ţări precum Italia şi Suedia care vin în contact cu imigranţii arabi, dar şi musulmani din ţări precum Africa de Sud sau Anglia, care vor să citească Koranul în original, relatează BBC.

Citeşte mai mult...
 

Patriarhul Daniel semnaleaza presedintelui Basescu eliminarea religiei din legile educatiei

Patriarhul Daniel semnaleaza presedintelui Traian Basescu, intr-o scrisoare deschisa, excluderea disciplinei religie din planurile-cadru ale invatamantului liceal din propunerile formulate de catre comisia prezidentiala pentru educatie. Printre argumentele invocate PF Daniel aminteste ca "pentru mentinerea disciplinei religie in planurile-cadru ale invatamantului liceal, ca parte a trunchiului comun, in cadrul campaniei Patriarhiei Romane Nu vrem liceu fara Dumnezeu! s-au primit in anul 2008 peste 140.000 de mesaje de sustinere".

Citeşte mai mult...
 

COMUNICAT DE PRESĂ: Patriarhia Română îşi manifestă îngrijorarea faţă de statutul disciplinei religie în planurile-cadru ale învăţământului primar, gimnazial şi liceal

În contextul dezbaterii referitoare la proiectele legilor educaţiei, Patriarhia Română îşi manifestă îngrijorarea faţă de intenţia de excludere a disciplinei religie din planurile-cadru ale învăţământului liceal şi de a oferi un statut incert acesteia în învăţământul primar şi gimnazial.

Patriarhia Română reaminteşte că, potrivit art. 32. alin. (7) din Constituţia României, „în şcolile de stat, învăţământul religios este organizat şi garantat prin lege”.

Citeşte mai mult...
 

Codul educatiei: perfect pe hartie, dar imposibil de aplicat

Timp de 14 zile, cei interesati pot formula propuneri si sugestii pe marginea proiectului de Cod al educatiei, care a fost publicat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii la adresa www.edu.ro (sectiunea Noutati).

Finalizat intr-un timp mult prea scurt, dupa cum au criticat continuu organizatiile studentesti, Codul educatiei a iscat controverse inainte de a fi supus dezbaterii publice. Potrivit fundatiilor Societatea Civila pentru Reforma Morala (SCRM) si Societatea Civila pentru Educatie si Informatizare (SCEI), Codul educatiei este "perfect pe hartie, dar imposibil de aplicat in realitate".

Citeşte mai mult...
 
Pagina 9 din 16
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login