Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Educatie

Educatie

Liceele din Anglia caută elevi în România

Liceele engleze şi cele elveţiene îşi extind piaţa şi în România, căutând elevi ai căror părinţi doresc pentru copiii lor un viitor solid, dar sunt şi dispuşi să cheltuiască sume importante cu şcolarizarea acestora. Şcoli engleze de elită precum Bellerbys College, Laing &Dick Colledge şi Brookehouse College sau licee elveţiene cum ar fi TAIS American School, şi-au prezentat oferta, în acest weekend, la Hotelul Hilton din Bucureşti, în cadrul primei ediţii a Târgului World Education.

Citeşte mai mult...
 

Femeile cu studii superioare contribuie la creşterea speranţei de viaţă a partenerilor

Femeile cu studii superioare influenţează în sens pozitiv atât şansele proprii de a avea o viaţă lungă, cât şi pe cele ale partenerilor de viaţă, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii suedezi, publicat în revista Epidemiology and Community Healthcare, informează bbc.co.uk.
Un bărbat a cărui parteneră de viaţă a absolvit doar şcoala generală se confruntă cu un risc cu 25% mai mare de a deceda prematur, comparativ cu cel a cărui parteneră a urmat studii universitare.

Citeşte mai mult...
 

Universităţile din Europa se vor putea acredita în România

Orice universitate din Europa poate, începând din acestă luna, să apeleze la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), în vederea evaluării instituţionale şi a acreditării programelor de licenţă şi masterat. Aceasta după ce ARACIS a fost admisă în Registrul European al Agenţiilor Calităţii (EQAR), din care fac parte 17 instituţii din Germania, Spania, Austria, Irlanda, Belgia, Polonia, România şi Bulgaria.

Citeşte mai mult...
 

Copilaria a sarit de la sotron la Counter

Jocurile copilăriei s-au schimbat de la o generaţia la alta. Mult, dar deloc în bine. Iar în era violenţei şi a falselor valori, piaţa jocurilor pentru cei mici s-a adaptat.
Aşa au ajuns roboţii cu patru braţe în topul vânzărilor şi tot aşa au dispărut sau au fost îngrămădite în lăzile din grădiniţe cuburile puzzle. O realitate pe care mulţi părinţi o tolerează este cea reprezentată simbolic de imaginea copiilor cu ochii afundaţi în ecranul calculatorului.

Citeşte mai mult...
 

O limba straina invatata nu este niciodata uitata

Multi dintre noi au invatat o limba straina inca in timpul gimnaziului, dar adesea se intampla pur si simplu sa uitam lexicul si gramatica acelei limbi pentru ca nu am avut ocazia sa conversam. Si impresia unanima este ca o limba straina neglijata este o limba uitata, ca toate acele cuvinte ni s-au sters din memorie pentru totdeauna. Nimic mai fals! Potrivit unui nou studiu realizat de un grup de experti din cadrul Asociatiei pentru Stiinte Psihologice, se pare ca notiunile dobandite dintr-o limba straina sunt gravate adanc in mintea noastra, fie ca avem sau nu un certificat de competenta lingvistica. Cercetatorii sustin ca ne putem da seama de acest lucru daca avem ocazia sa purtam o discutie in limba straina invatata candva, chiar si expresii dificile vor putea fi reactualizate prin exercitiul comunicarii.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 8 din 16
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login