Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Educatie

Educatie

Adolescentii isi petrec 20 de minute pe zi cu familia

Psihologii trag un semnal de alarma asupra numarului in crestere a adolescentilor deprimati, explicand ca tinerii nu reprezinta un pericol pentru societate, ci, pentru ei insisi.

In perioada "marilor probleme existentiale", cand adolescentii isi formeaza personalitatea imitand modelele preluate din familie sau din mass-media, comportamentele gresite au cinci scopuri majore: atentia, puterea, razbunarea, inadecvarea asumata si distractia, scrie Gardianul.

Citeşte mai mult...
 

Adolescentii de azi, mai putin inteligenti decat cei de acum 30 de ani

Teste recente arata ca nivelul de inteligenta al adolescentilor a scazut considerabil in ultimele decenii, cel mai inteligent copil de 14 ani din 2008 situandu-se abia la nivelul unuia de 12 ani din 1976.
 
Cercetatorii de la King's College, Londra, au efectuat o serie de teste de inteligenta pe 800 de copii cu varste cuprinse intre 13 si 14 ani, pentru a masura capacitatea acestora de a intelege diverse concepte stiintifice abstracte cum ar fi notiunile de volum, densitate, cantitate si greutate, scrie The Telegraph. Rezultatele au fost comparate cu cele obtinute prin aceleasi metode in 1976 iar rezultatele au fost ingrijoratoare.

Astfel, doar unul din zece elevi testati in 2008 au trecut cu punctaj maxim unul dintre testele clasice, cunoscut sub denumirea de "testul pendulului", fata de unul din patru, in 1976.
Citeşte mai mult...
 

Elevii români îşi doresc profesori care să îi respecte şi să îi înţeleagă, potrivit unui studiu

teachersCare este imaginea profesorilor în ochii elevilor, de ce unii dascăli sunt respectaţi şi alţii nu, cum ar trebui să fie profesorul ideal? Sunt întrebări la care Unicef şi Centrul Educaţia 2000 Plus au încercat să răspundă, în urma unui studiu care a durat un an de zile.
La întrebarea "Cum vezi tu un profesor ideal?", majoritatea elevilor nu au ştiut să răspundă. Cei care au făcut studiul cred că şi profesorii sunt vinovaţi de relaţia distantă cu elevii.
Studiul concluzionează că există trei categorii de profesori. Prima categorie sunt profesorii absurzi, foarte exigenţi, cărora nu le pasă dacă elevii înţeleg ce li se cere şi pe care elevii îi consideră "gardieni de închisoare!"

Citeşte mai mult...
 
Pagina 16 din 16
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login