Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Educatie

Educatie

Doar familia poate garanta educarea în spiritul valorilor

Cel de-al cincelea Congres Mondial al Familiilor a început luni în Amsterdam, sub tema "Familiile moderne: valori tradiţionale". În discursul de la ceremonia de deschidere, subsecretarul Consiliului Pontifical pentru Familie, Episcopul Carlos Simon Vasquez, a spus că familia "poate garanta o educaţie autentică în spiritul valorilor". Vorbind în numele Cardinalului Ennio Antonelli, preşedintele dicasterului, Episcopul Vasquez a susţinut că este o nevoie urgentă de asociaţii pentru familie, care să promoveze adevărata identitate a familiei.

Biserica nu poate pune familiile pe acelaşi nivel cu individul sau cu statul, a continuat el. "Familia naturală, care este izvorul şi comoara societăţii, trebuie susţinută la fiecare nivel", a spus el.

Citeşte mai mult...
 

Miclea: notele de la Bac nu reflectă realitatea

Peste 60% dintre elevii care au promovat au luat note între 8 şi 9,99, cifre care nu sunt confirmate ştiinţific, susţine preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru Educaţie.

Rata de promovare înregistrată la examenul de bacalaureat din acest an, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 79,95% (cu 2,71 puncte procentuale peste media de anul trecut - 77,24%). Şi în acest an au fost judeţe în care rata de promovabilitate la bacalaureat a fost de aproape 100%.

Citeşte mai mult...
 

Discutiile inainte de culcare dezvolta intelectul copiilor

Cercetătorii de la Universitatea din California (UCLA) spun că părinţii ar trebui să renunţe la cititul poveştilor înainte de culcare copiilor, deoarece acest lucru nu le permite dezvoltarea intelectului.

Oamenii de ştiinţă recomandă adulţilor să poarte cu minorii discuţii pe diferite teme. Numai aşa micuţii se vor vedea mai capabili să înfrunte greutăţile apărute în primul an de şcoală sau de socializare cu alţi copii de vârsta lor, explică specialiştii.
Citeşte mai mult...
 

Penguin va publica clasici în varianta Twitter

Celebrul grup Penguin va publica în toamnă volumul “Twitterature”, în care 75 de romane şi piese clasice sunt rezumate în limbajul telegrafic folosit pe Twitter. Volumul este conceput de doi studenţi de la Universitatea din Chicago, ambii de 19 ani.
 
Doi studenţi de 19 ani de la University of Chicago au semnat deja un contract cu Penguin pentru a rescrie 75 de romane şi de piese clasice în varianta Twitter, în care nici una din marile cărţi nu va avea mai mult de 140 de caractere. Este vorba aşadar de...

Citeşte mai mult...
 

Perle de la BAC: "Prin noapte, poetul a zărit sclipiciul de la pleoapele ei fardate"

Bacalaureatul la Limba română le-a dat iar bătăi de cap elevilor. Fiecare a scris ce a ştiut, iar acolo unde nu a ştiut, a inventat. De la cuvinte noi până la interpretări care mai de care mai... plastice.
Citeşte mai mult...
 
Pagina 10 din 16
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login