Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii

Revista SemnificatiiVorbe de viata si vorbe de moarte

“Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeşte, îi va mânca roadele. (Proverbe 18:21)”

Mama m-a învăţat că nu e frumos să râd de persoanele cu dizabilităţi, că nu se face să ignor un om care are nevoie de ajutor, indiferent cine este acela şi că dacă pot să nu fac un rău care este la îndemână, să nu-l fac. 
Citeşte mai mult...
 

Pana ce like-urile ne vor desparti

Înainte de apariţia Facebook, nu eram obişnuiţi să afirmăm atât de des că ne place sau nu ce citim, urmărim, vizionăm pe internet. Poate că nu ne opream la propoziţia unui prieten ca s-o analizăm şi să decidem dacă ne place sau nu. Poate că nici nu aveam îndrăzneala să cerem fotografii de la nunta, aniversarea, concediul celui mai bun prieten. Şi poate că nici nu urmăream cu aşa atenţie fiecare mişcare virtuală a celor pe care îi urmărim pe net şi cu care discuţiile inevitabil încep cu “am citit pe Facebook că…”
Citeşte mai mult...
 

Cum te pregatesti pentru cea mai importanta intalnire

Părinţii m-au învăţat să fiu orientată spre oameni. De aici probabil profilul meu umanist şi o carieră în ştiinţele comunicării. Îmi place să ascult şi dacă m-ar ajuta memoria şi talentul, aş transforma într-un interviu toate poveştile interesante spuse de oameni cu inimi largi şi minţi deschise. De aici momentele mele de tăcere în grupurile mai mari. De aici poate (aparenta) mea seriozitate. Si tot de aici se naste si placerea si inspiratia mea pentru scris. 
Citeşte mai mult...
 

...si toate celelalte vi se vor da pe deasupra

La inceput Dumnezeu a creat lumea. Si cel mai potrivit pentru om a fost impartirea timpului in saptamani de cate 7 zile: 6 pentru munca si una pentru odihna. 

O vreme oamenii au ascultat si respectat felul acesta amabil si diplomat al lui Dumnezeu de a-ti spune “exista un timp pentru munca si un timp pentru odihna. Nu te obosi prea mult, nu munci peste masura, ci ai grija de tine. Si in ziua de odihna, pusa deoparte pentru tine si pentru Mine, hai sa petrecem o zi intreaga si rotunda doar noi doi”. 
Citeşte mai mult...
 

Niste vase goale

Fie ca esti unul care crede ca Dumnezeu este creatorul a tot ce exista, fie ca iti bazezi crezul pe argumente evolutioniste, nu cred ca este cineva care sa nu considere corpul omenesc o minunatie, dificil de inteles si nascatoare de miracole. E extraordinar cum acelasi corp ii permite unuia sa cultive boabe de orez si altuia sa joace sah mai bine decat oricine pe lume. Acelasi corp care ii ingaduie unuia sa creeze aplicatii pentru ipad si altuia sa compuna poezii. Unul memoreaza extraordinar, altul manuieste violoncelul fantastic, altul face lebede din sute de triunghiuri de hartie, altul creaza parfumuri aromate, pline, rotunde pentru femei. Unul sare 7 metri in lungime, altul ajunge pe luna. Unul recita cu patos, altul vorbeste fluent 4 limbi straine.
Citeşte mai mult...
 

Adu-ti aminte!

Cred ca momentele cele mai prielnice pentru meditatii ample sunt zilele acestea in care timpul curge dintr-o zi in alta, parand ca toate sunt un sfarsit de saptamana lung si odihnitor. Cele mai frecvente teme de meditatie la final de an sunt retrospectivele. Publice sau nu, scrise pe o coala noua de hartie sau intr-o agenda invechita de prea multe vise, inregistrate sau inghesuite in minte, listele cu plusuri si minusuri iau nastere uneori fara prea mult efort.
Citeşte mai mult...
 

Sa ne concentram putin

Stii dorinta aia mare pe care o ai? Dorinta aceea la care te gandesti de fiecare data cand inchizi ochii, pe care o ai in minte prima atunci cand trebuie sa sufli in lumanarile de pe torul de la aniversarea ta? Dorinta aceea este primul si cel mai mare lucru pe care iti concentrezi atentia la orice ora din zi si din noapte. Zilele in care, indiferent cat ai de lucru, tot nu poti sa stai 5-10 minute fara sa te gandesti cum ai putea sa-ti indeplinesti cea mai mare dorinta. Noptile in care nu poti adormi pentru ca dorul de a implini ce iti este mai drag nu te lasa sa inchizi ochii nici macar o clipa. 
Citeşte mai mult...
 

Schimbare, schimbari, cea mai importanta schimbare

Anul acesta a fost anul cu cele mai multe schimbări pentru mine. Am schimbat statutul de şomer cu statutul de angajat, după care iar am devenit un om fără loc de muncă. Am schimbat raportarea mea la scris si la blog şi am început să scriu de 3-5 ori pe săptămână pe blog. Am devenit dintr-un blogger oarecare, editorialist al unui trust de presă creştin. Am schimbat programul full time pe muncă part time. Am schimbat munca de birou pe munca de acasă. Am schimbat ţara, computerul, casa, numărul de telefon, stilul de viaţă. Am schimbat magazinele în care îmi fac cumpărături şi moneda în care îmi cumpăr pâine şi ceai. Am schimbat prieteniile reale pe conversaţiile online, am spus la revedere în două rânduri care mi-au sfâşiat inima şi, din păcate, doar o dată m-am întors la cei mai dragi. Cam multe schimbări de aşezat sub umbrela unui an, nu?
Citeşte mai mult...
 

Despre nevoie si suficienta

In viata exista 2 certitudini: nu vei obtine tot ce iti doresti si nu iti vei dori ceea ce primesti. Sunt doua aspecte de discutat aici. Primul: orice copil mai mare stie faptul ca darurile pe care le primim in viata nu sunt mereu cele asteptate. Mai primim si jumatati de cadouri, si surprize neplacute, si lucruri care ne vor fi de folos in viitor. Mai primim si ce cred altii ca ne-ar bucura sau ce cred altii ca avem nevoie. Sau poate nu primim nimic exact atunci cand ne-am dori. 
Citeşte mai mult...
 

Deschide usa, exploratorule

Axioma de astazi: toti suntem exploratori.

Ne place sa gatim. Cautam retete noi. Le care le punem in practica murdarind cu faina jumatate de bucatarie. Rezulta un produs foarte bun si esti decis ca de acum sa devina specialitatea ta. Sau rezulta un produs satisfacator si esti decis ca, data viitoare, sa inovezi ceva mai mult, sa nu mai tii cont de cantitati. 
Citeşte mai mult...
 
Pagina 7 din 68
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login