Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii

Revista SemnificatiiCând înfloreşte pustiul

Nu demult, am citit o povestioară a unui scriitor contemporan care se afla la tropice, într-o noapte senină şi înstelată. Contemplând întunericul şi liniştea, autorul acesta a auzit un foşnet suspect, care venea de undeva dinspre deşert. Văzându-l contrariat, băştinaşul care îi era călăuză l-a ajutat să dezlege misterul. „Deşertul îşi plânge jalea, tânjeşte fiindcă ar fi vrut să se preschimbe într-o câmpie înfloritoare”. 
Citeşte mai mult...
 

Cui după cui, minune după minune

Că lucrez de acasă, nu ştiu dacă v-am spus. Că îmi place ceea ce fac, probabil că bănuiţi. Cei care nu au lucrat niciodată de acasă probabil că mă invidiază. Cei care obişnuiesc să lucreze din casa sau camera lor cel mai probabil că nu o fac.
Citeşte mai mult...
 

Imediat ce înveţi să renunţi...

...renunţarea îţi devine obicei. Aşa spunea Vince Lobardi, antrenor de fotbal american, care a reuşit să antreneze suficient de bine echipa Green Bay Peckers astfel încât aceasta să fie pe locul întâi de 5 ori în 7 ani în Liga Naţională de Fotbal, 3 dintre titluri fiind obţinute în 3 ani consecutivi. Aceasta se întâmpla prin anii 60, nici nu cred că sunt prea mulţi care să fi auzit de Lombardi, mai ales că în România nu există un interes special faţă de fotbalul american. 
Citeşte mai mult...
 

Ceva ce seamănă cu criza vârstei mijlocii, dar nu este

În urmă cu aproape 3 luni, stăteam cu inima la 2011 şi cu mintea la 2012. Aveam să las în urmă un an în care am trăit foarte intens şi aproapele, şi departele, în care am învăţat să trăiesc cu foarte puţin şi să depind de Dumnezeu la fiecare pas. Fusese un an în care am cunoscut câţiva oameni extraordinari, fără de care şederea mea în Anglia ar fi fost un coşmar. 
Citeşte mai mult...
 

Zidurile care strigă

Toţi trăim între 4 pereţi. Că-s mai înalţi sau mai strâmbi, că-s pictaţi în culoarea cerului, că sunt decoraţi cu postere multicolore, că-s îmbibaţi de parfum sau fum de ţigară, pereţii tot 4 rămân. 

4 pereţi înseamnă acasă, înseamnă protecţie, umbră şi biblioteci cu cărţi.
4 pereţi acceptă să fie găuriţi, astupaţi, coloraţi sau tapetaţi. 
4 pereţi sunt martorii chiotelor de bucurie, cererilor în căsătorie, scâncetelor timide în noapte şi ai lumânărilor suflate cu dorinţe secrete în minte.
Citeşte mai mult...
 

Despre o casa, despre un om

Atunci când m-am născut, Dumnezeu a ales să mă aşeze în cea mai bună familie pentru mine. El m-a plantat în mijlocul unor oameni harnici, complecşi şi cu o etică bună a vieţii. Nu m-au crescut în puf, dar s-au străduit şi au reuşit să-mi ofera şanse pe care ei nu le-au avut. Nu ştiu cum au plătit, dintr-un singur salariu, un an de grădiniţă de limba engleză înainte de revoluţie. Nu ştiu nici ce i-a făcut să îmi pună meditator la engleză în clasa a V-a, pe vremea când engleza nu era aşa de folosită. Poate pentru că au văzut că am o rapiditate anume de a învăţa limbi străine. Poate că altele au fost motivele, nu le cunosc. 
Citeşte mai mult...
 

Rugăciunea lui Agar

Cine a citit măcar primele pagini ale Genezei, ştie istoria lui Avraam, cu căderile şi dovezile uimitoare de credinţă ale experienţei sale cu Dumnezeu. Episod după episod, Avraam dă dăvadă de o putere incredibilă şi de o încredere în Dumnezeu ca a nici unui alt personaj biblic. Câţi am putea să plecăm din ţara noastră, din familia noastră pentru a ajunge într-un loc de pe care nu nu îl cunoaştem? Câţi am putea negocia pentru Dumnezeu pentru a mijloci în dreptul unor oameni răi? Câţi am putea să sacrificăm pe cineva drag, pe copilul nostru, pentru că aşa cere Domnul?

Citeşte mai mult...
 

Respectul şi tăcerea

Nu ştiu cum e pentru voi, dar eu port în inimă o mână de oameni pe care îi respect mult de tot. Câţiva sunt profesori, dar profesori din aceia pe care nu te mai saturi să îi asculţi. Profesori care te învaţă despre viaţă, despre bine şi rău şi care te transformă dintr-un vas gol într-un vas plin. Profesori care nu ştiu nici până în ziua de astăzi cât mi-am dorit să rămân repetentă sau să repet măcar un an ca să pot sa îi ascult din nou din bancă, în sala arhiplină de seminar. 
Citeşte mai mult...
 

Când "ciocolata" este prea dulce

Ca una care am petrecut ultimele luni în preajma copiilor şi ca una care le-am ascultat poveştile despre ţurţuri şi le-am alinat durerile de gingii am avut câte ceva de învăţat. 
Citeşte mai mult...
 

Cuvinte de moarte (partea a II-a)

Locuiesc de la 2 ani într-un cartier vecin cu cartierul Ghencea, în Drumul Taberei. Pentru mine, locurile acestea înseamnă sute de amintiri. Înseamnă oameni cu care mă întâlnesc cu plăcere, vecini, prieteni, lucrători poştali şi câteodată vânzătoarele de la fostul magazin Favorit. Pentru unii, Ghencea este sinonim cu o anume echipă de fotbal şi cu un anume stadion, pe care până de curând se ţineau meciurile echipei respective.
Citeşte mai mult...
 
Pagina 6 din 68
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login