Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii

Revista SemnificatiiUn prieten vechi te aşteaptă

Atunci când te afli pe o potecă de munte, cu un ruscac nu prea greu în spate şi cu o umbră mică pe obrazul stâng, gândurile o iau înaintea paşilor. Când te găseşti numai tu, de unul singur, în mijlocul a tot şi a toate, dar mai ales cuprins de o tăcere de mormânt gol, te gândeşti inevitabil la toate lucrurile neterminate din viaţa ta. 
Citeşte mai mult...
 

O generaţie de comozi

Da, eu sunt comodă. De cele mai multe ori prefer să stau decât să acţionez, să aştept ca altul să facă în locul meu, altul să-şi prindă urechile. Eu mi le-am prins ades, nu sunt mai brează şi chiar atunci când aveam un zel mai mare să fac ceva, mi se dădea peste mâini. Nu e bine, nu e corect, nu e drept, nu ai căderea / pregătirea / nu e responsabilitatea ta. 
Citeşte mai mult...
 

Iubesc grădinarii

Eu sunt o plimbăreaţă. 
Mama spune că asta se întâmplă pentru că m-am născut „în deplasare” (adică la Ploieşti). Eu zic că asta se întâmplă din cauză că îmi place prea mult „afară”. Îmi plac clădirile, m-aş pierde pe străduţe, numai ca să îmi ridic ochii spre mansarde şi spre ferestre unde există gardenii, spre geamuri colorate la care stau pisici leneşe, spre cămăruţe în care bunici ascultă muzică interbelică.
Citeşte mai mult...
 

Cea dintâi şi cea de pe urmă iubire

„Îţi promit că voi veni la vernisajul tău”.
„Voi ajunge devreme la serbare”.
„Eu voi fi prima care te va aştepta cu flori la aeroport”.
Citeşte mai mult...
 

Să avem grijă ce iubim

Uneori, lucrurile care îţi plac sunt cel mai greu de făcut. Pentru că ţi-ai dori ca acolo, în acel milimetru – sau centimetru, în acel cuvânt, în acea imagine, să fii tu, în toată puterea şi cunoştinţa ta. Să fie totul limpede, ca o oglindă. Să fie totul bine, ca într-o încercare, ultima, de a dovedi ce eşti şi ce poţi. 
Citeşte mai mult...
 

Soarele, căsătoria şi lucrurile mici

Lucrurile mici. 

O gămălie, un capăt de aţă, o celulă, un fir de praf, un fulg de nea.

Elemente complexe, funcţionale, miraculoase chiar, dacă judecăm prin prisma proceselor care au condus la apariţia lor. 
Citeşte mai mult...
 

Mai mult personaje, mai puţin umbre

Ieri, mă bucuram de o plimbare cu autobuzul, prin oraşul acesta minunat, şi – pentru că urma să merg de la un capăt la altul al traseului lui 131 – am decis să ocup un loc pe scaun şi să citesc. Am destul de rar ocazia să ies din casă pentru o perioadă mai lungă de timp, aşadar am vrut să mă răsfăţ un pic citind şi în timpul săptămânii câteva pagini.
Citeşte mai mult...
 

Niciodată nu am trăit ce am trăit aseară

Să vă povestesc. Eram pregătită de somn şi mă cuibărisem în patul răcoros şi primitor. La ora 10, aşa cum fac de aproape 15 ani. Cu toate LED-urile stinse, cu draperiile trase şi geamul deschis. 1 minut. 2 minute. 5 minute. Nu doar că nu am reuşit să adorm imediat, ba chiar am şi început să lucrez. În minte. Să număr. Să caut titluri. Să ma loghez la Twitter şi Pinterest. Să editez poze. Să citesc şi să scriu. Să număr pe degete zile şi evenimente. Până când am constatat că eram acolo de 30 de minute şi eu munceam în continuare. 
Citeşte mai mult...
 

Nu fi neroditor

De multe ori am trecut pe lângă copaci uscaţi, care – în mijlocul celei mai verzi şi proaspete primăveri – rămân fără bumbi verzi şi nici vorbă să dea flori sau roade. Şi, recunosc, nu doar o dată m-am întrebat de ce nu se alege tăierea lor. Dacă ar fi fost după mine, zeci de copaci uscaţi ar fi fost tăiaţi, din cauza faptului că nu par să aibă niciun rost „copăcesc” pe lumea aceasta. Nu par...
Citeşte mai mult...
 

Liniştea din toiul furtunii

Corabia pluteşte pe mare. Uneori pânzele se umflă şi vântul o duce departe, în larg. Alteori briza o împinge, val după val, asemenea unei corăbioare din hârtie. 
Citeşte mai mult...
 
Pagina 5 din 68
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login