Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii

Revista SemnificatiiDespre bunatate

Atunci cand esti emigrant si cand bucatica ta de paine si sticla ta de apa imbuteliata depind de un singur om, incepi sa iti dai seama ca fiind rau nu ai nicio sansa sa supravietuiesti. 

Sa ma explic. Experienta aceasta de a o lua de la zero cu toate are 2 posibile scenarii. Primul este ca poti sa-ti rupi gatul metaforic, sa mori incetul cu incetul de dor, de dezamagire, de singuratate, de plans prea mult si de oftat prea des, de melancolie si din cauza tuturor acelor lucruri care se intampla “acolo” si tu nu esti prezent la ele. Daca ti se intampla aceasta, incepi sa vezi toate colturile tarii acesteia si 
Citeşte mai mult...
 

A astepta vs a sari randul

Am plecat dintr-o capitala europeana care se plange de cel putin cateva ori pe zi de trafic si am ajuns intr-un oras de 10 ori mai mic decat Bucurestiul in care se circula bine, dar tot exista cozi de masini. Biroul meu este intr-o cladire pe un bulevard central, de la mine pana la prima intersectie semaforizata sunt circa 500m, dar tot se intampla ca sirul de masini sa ajunga pana in fata ferestrei mele. Insa nu am vazut aici niciodata ceva ce se intampla des acasa, si anume ca un sofer grabit sa taie linia continua ca sa ajunga in fata.
Citeşte mai mult...
 

Amestecul de prajituri

Se cumpara o cutie de amestec pentru prajituri – poate sa fie tarta cu migdale, negresa sau chiar briose pufoase. Se scoate plicul din interior (sau plicurile, uneori e nevoie de ceva  mai mult efort), se adauga doar foarte putine ingrediente in afara de ce exista deja in cutie (uneori apa, alteori ulei). Se amesteca 5 minute. Se pune in formele dorite si se lasa 20 de minute la copt. Ceea ce era doar un praf intr-o cutie in urma cu jumatate de ora acum este ceva bun, cald si proaspat.
Citeşte mai mult...
 

Gandeste gandul

Eu sunt printre oamenii carora de obicei li se intampla ce isi doresc. Si asta ma face sa ma gandesc de mai multe ori inainte de a-mi pune la dispozitie toata pasiunea si timpul in ceva, orice. Nu mereu s-a nimerit ca ceea ce mi-am dorit sa ajunga sa se transforme in ceva bun, ba chiar uneori ma intreb la ce m-oi fi gandit cand mi-am dorit asa ceva. 
Citeşte mai mult...
 

Dusmanul cel mai mare

Din ce in ce mai des ma intalnesc cu romani. Daca ei ar fi ca mine, singuri si tacuti, probabil ca i-as identifica mai greu. Fiind insa cu copiii, cu sotii lor, vorbind romana tare si apasat prin orice magazin, dar incet si balbait in engleza, este imposibil sa nu-mi indrept macar urechile ca sa aud ce fac sau spun “ai mei”. Ii observ uneori si ma intreb oare ce cauta ei in tara asta, ce asteapta ca ea sa le ofere, ce vor sa primeasca pentru ca au ajuns aici? In general, ocupatiile sunt cele cunoscute, dar e interesant sa auzi si povestea dinainte. Sa afli de fapt motivul fugii lor spre o tara, oarecare, diferita de cea natala. 
Citeşte mai mult...
 

Aparenta libertate

"Ai grija ca sentimentele, ca gandurile, ca actiunile fiecarei ore sa fie pure si adevarate. Apoi si viata ta va fi la fel." (Henry Ward Beecher)

In fiecare dimineata cand ma trezesc in acest pat mare, in aceasta camera care este a mea si totusi nu este, incerc sa recunosc locul. M-am obisnuit asa de mult cu patul in care dormeam de la 2 ani incat acesta, chiar daca e mai mare si mai confortabil, este cumva strain si neprietenos. Ma trezesc si imi dau seama ca sunt la inceputul vietii mele, un inceput premeditat si ne-natural, in care rutina nu exista inca si care imi ofera o mare capcana si oportunitate in acelasi timp: sa fiu altfel decat eram saptamana trecuta. Aici pot manca orice, caci nu stie nimeni daca am vreo suferinta sau anumite restrictii in dieta. Aici pot imbraca orice si pot cumpara orice fel de haine, mai colorate, casual, mai comode, caci sifonierul meu e departe, iar putinele haine pe care le am cu mine de-abia daca imi ajung pentru 3 saptamani. Aici pot vorbi despre ce vreau sau pot tacea in timpul meu liber, pentru ca nimeni din oamenii noi pe care ii intalnesc nu cunoaste cine sunt. Aici pot iesi din casa chiar dupa ora 22, pentru ca este inca lumina si oameni multi pe strazi.
Citeşte mai mult...
 

"Trecutul" de azi

Un exerciţiu util unui om ca şi tine este acela de a-ţi lua timp să cauţi
lucruri frumoase. Privind în trecut, am găsit adevărate capodopere de artă, am descoperit poezii
"nepromovate", sculpturi de vârsta a treia sau proverbe pline de tâlc.

Citeşte mai mult...
 

Rugăciune pentru pace

O, cât de mult şi cât de des trebuie să fim recunoscători pentru linişte şi pace! Ce bine că patul nostru nu este ciuruit de gloanţe, nici acopeişul nostru nu este cerul liber pentru că obuzele ne-au distrus casa. Ce bine că nu auzim şuierături de cartuşe, trecând...vjjjjj pe la ureche. Ce bine că nu ne tremură pământul sub picioare din pricina bombardamentelor, nici nu ne trezim din somn din cauza geamurilor sparte de rebeli, revoluţionari, inamici. 
Citeşte mai mult...
 

Soarele vietii

Cât de dorită este lumina soarelui în lunile de iarnă! Lumina aceea călduţă care îţi face obrajii rozalii, lumina şi căldura aceea de martie cu o forţă germinativă superioară, lumina aceea de o incomparabilă frumuseţe. În zilele fără soare ca aceasta de azi, cu cerul gri, parcă toate tac, toate dorm, frumuseţea devine ascunsă ori respingătoare, păsările cântă mai rar şi oamenii iubesc mai puţin. Ajunge să apară o singură rază de după nori ca totul să se schimbe, să ne trezim că zâmbim la cer, să vedem că totul prinde viaţă şi străluceşte de parca natura însăşi ar râde şi s-ar bucura. Soarele pătrunde în măruntaiele pământului, omoară microbii, învinge frigul şi bezna, se reflectă în fiece ochi de apă, spre soare se îndreaptă toate plantele, toate privirile.
Citeşte mai mult...
 

Impresia unui poştaş...

Eşti angajatul tuturor. Lucrezi cu normă întreagă şi parcă niciodată nu te
plictiseşti de ceea ce faci. Prestezi servicii pentru toată lumea,trezindu-te în
zori şi adormind cu mult după miezul nopţii..
Citeşte mai mult...
 
Pagina 10 din 68
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login