Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii

Revista SemnificatiiIntoarcerea din pseudo-purgatoriu

Da, Tu mi-ai izbăvit sufletul de la moarte, ochii din lacrimi, şi picioarele de cădere. (Psalmi 116,8)

Ne petrecem întreaga viaţă făcând planuri, punând pe hârtie şiruri întregi de lucruri de făcut pentru mâine, săptămâna viitoare şi anul viitor. Facem aranjamente, încercând să prezicem viitorul (sau măcar credem că avem puterea aceasta). 
Citeşte mai mult...
 

Câmpul cu dorinţe

Mă încred în Dumnezeu şi nu mă tem de nimic: ce pot să-mi facă nişte oameni? (Psalmul 56)

Noi toţi avem dreptul o dată pe an la o dorinţă pusă în gând, deasupra lumânărilor aprinse pe tortul de ziua noastră. Unii dintre noi mai adaugă câteva dorinţe cu ocazia genelor căzute accidental pe obraz, a bănuţilor aruncaţi în fântână, a stelelor căzătoare, a zecilor de păpădii pe care le „omorâm” cu nemiluita în schimbul unor dorinţe împlinite.
Citeşte mai mult...
 

Priveliştea merită

Când privesc cerurile - lucrarea mâinilor Tale - luna şi stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: "Ce este omul, ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă? (Psalmul 8)
Citeşte mai mult...
 

Transplant. De perspectivă

De fiecare dată când plec de la orele de meditaţii de miercuri sau duminică şi aştept autobuzul, privesc înalt spre ferestrele blocului din faţa mea. Geamuri obişnuite, cele mai multe micuţe şi înghesuite, în blocuri gri şi prăfoase, cu perdele din spatele cărora abia se întrezăresc ochi, mâini şi vieţi. Între toate geamurile, este unul la care ochii mei stau aţintiţi din secunda în care ajung în staţie până ce soseşte autobuzul: fereastra de la etajul zece.
Citeşte mai mult...
 

Ecou, ecou, ecouri

M-am trezit într-o dimineaţă cu inima despletită ca un ghem scămoşat şi degetele prea grele, ca de plumb, pentru a mai scrie. Şi nu am mai scris luni bune, nu sperând că plumbul va dispărea, ci sperând că inima îmi va redeveni uşoară. Din nefericire, o inimă grea şi alte câteva alte tipuri de durere nu pot fi tratate într-un sanatoriu, dar nici nu pot fi alinate într-un spital, aşadar celor care suferă nu le rămâne decât să încerce să se vindece singuri. 
Citeşte mai mult...
 

Cu mască, fără mască

Ea avea pielea albastră,
Şi el la fel.

El îşi ascundea culoarea pielii,
Şi ea la fel.
Citeşte mai mult...
 

Dragă jurnalule,

Ştiu că tu ai o memorie excepţională şi că nu îţi place să uiţi nimic. Dar astăzi vreau să te rog să uiţi câteva lucruri, care nu merită păstrate alături de cele frumoase, nici în inimă, nici în minte. 

Citeşte mai mult...
 

Despre vasul care nu se scufundă niciodată

Nu ştiu dacă numele Costa Concordia vă spune ceva. Momentan aceasta este denumirea unei epave, fost vas de croazieră, care s-a scufundat parţial, la doar câteva zeci de metri de Insula Giglio (Italia). Accidentul a fost unul stupid, soldat cu 32 de morţi, semn că oricât de mare sau de mic ar fi, orice vas este vulnerabil în faţa apei.
Citeşte mai mult...
 

Casele pline şi oamenii goi

Când uit să-mi iau o carte sau când mi se termină bateria la tabletă şi nu mai  pot să ascult niciun curs, îmi petrec timpul de la grădiniţă spre casă privind pe fereastra lui 104, la clădiri mici. În special la case - îmi plac casele. 
Citeşte mai mult...
 

Lucrurile pe care nu le poţi schimba

Mama mea a decedat cu trei săptămâni înainte de ziua nunţii mele. 
Era cea mai bună prietenă a mea.

Am trecut prin numeroase tratamente de fertilitate şi, din păcate, am pierdut şi două sarcini. 
Îmi este extrem de greu să mă întorc în fiecare zi în apartamentul meu de patru camere şi să mă obişnuiesc cu gândul că între pereţii aceştia nu vor răsuna niciodată glasuri de copii.
Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 68
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login