Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Sa ne concentram putin

Stii dorinta aia mare pe care o ai? Dorinta aceea la care te gandesti de fiecare data cand inchizi ochii, pe care o ai in minte prima atunci cand trebuie sa sufli in lumanarile de pe torul de la aniversarea ta? Dorinta aceea este primul si cel mai mare lucru pe care iti concentrezi atentia la orice ora din zi si din noapte. Zilele in care, indiferent cat ai de lucru, tot nu poti sa stai 5-10 minute fara sa te gandesti cum ai putea sa-ti indeplinesti cea mai mare dorinta. Noptile in care nu poti adormi pentru ca dorul de a implini ce iti este mai drag nu te lasa sa inchizi ochii nici macar o clipa. 

Ei bine, acesta este cel mai creative si poetic mod de a defini concentrararea. Concentrarea este acolo unde iti indrepti ochii, nu ca sa vezi, ci ca sa indeplinesti ceva ce fiecare fibra din tine isi doreste si are nevoie. Este acel lucru la care privesti ca si cum intregul scop al vietii tale este legat definitiv de implinirea lui. 

Atunci cand faci un antrenament si ajungi in punctul culminant, antrenorul iti spune permanent sa te concentrezi. Sa dai tot ce poti in minutul acela de pe ultimii 200 de metri. Sa iti infrunti toate durerile si oboselile si sa ajungi la finish. Primul. Sau depasindu-ti propriul record. Pentru a treia oara. In acel moment, in care ti se striga ca trebuie sa te concentrezi la un singur lucru, toate gandurile pe care le ai se topesc si iti ramane determinarea de a face numai ACEL singur, unic si irepetabil lucru. 

Se intampla alteori sa te antrenezi singur, fara antrenor sau vreun concurent. Cand alergi singur, se intampla mai rar sa dai tot ce poti. Fie lipsa motivatiei, fie lipsa unui stimul exterior, fie posibilitatea vizibila de a te compara cu cineva, de a te raporta la ceva sau cineva care este invizibil pentru ochi. Cred ca cel mai greu este sa te motivezi si concentrezi din interior. Acolo unde stii cat de intuneric si gol e sau cat de colorat si galagios. Acolo unde stii ca se afla toate regretele esecurilor, toate cupele victoriilor si toate sperantele viitoare. Cel mai greu este sa te motivezi singur, permanent si decisiv astfel incat ceea ce visezi sa se indeplineasca. 

Maratonul este o metafora buna pentru viata de toate zilele. Avem zile care ne solicita mult din punctul de vedere al timpului si atentiei. Avem zile in care simtim ca am intrat intr-un vartej din care nu vedem si nu auzim nimic altceva. De multe ori, eu insami am uitat de prioritatile din viata mea si le-am inlocuit cu alte lucruri / personae pentru o vreme. Si pentru o vreme, acele lucruri sau persoane au fost punctual focal al atentiei si eforturilor mele. Dar vremea a trecut si mi-am dat jos ochelarii: am vazut cu adevarat ca ce era important fusese dat la o parte. 

M-am implicat in studii si am neglijat relatiile. M-am implicat in cateva proiecte mari si am lasat pe planul al doilea familia. M-am implicat in cariera si am lasat sanatatea deoparte. M-am implicat in familie si nu am mai mers atat de des in excursii. Mereu, mereu am incercat sa realizez ce aveam pe primul plan si voiam sa fac asta de una singura. Pe termen scurt am reusit, dar in realitate nu reusisem decat sa intristez niste oameni si sa ma instrainez de ei. 

Mi-am invatat lectia, asa ca anul acesta de Craciun mi-am dorit ca prioritatea sa nu fiu eu. Prea multa vreme Craciunul a insemnat un brad frumos, colinde cu prietenii prin ger, petreceri cu vin fiert si prea multe cadouri. Prin urmare, am facut un experiment si am solicitat explicit ca nimic din ce se intampla in aceste zile sa nu fie pentru mine, sa nu primesc nimic cadou, sa nu primesc urari prin sms, felicitari online, mesaje pe Facebook sau pe blog. Am lasat ceva comentarii pe blogurile pe care le citesc si care aveau urari, dar cam atat. Am vrut sa traiesc la prima man ace inseamna ca ziua de Craciun sa nu insemne nimic decat o zi ca oricare alta, o duminica obisnuita. Sunt prea multi oameni care traiesc asa ca eu sa nu stiu ce inseamna. Si am aflat ce inseamna. 

Craciunul acesta a insemnat ca nu se intampla nimic rau daca nu primesc nimic. Nu se intampla nimic daca ma concentrez asupra a altceva decat a sarbatoririi. Sarbatoarea inseamna tot cea mai importanta Nastere din istorie. Si la cat de modesta a fost ieslea si cat de simpla, totusi speciala, familia in care s-a nascut Minunea, nu vad un mod mai bun de a serba Craciunul. Decat in umilinta si gandindu-ma la altii. 

Ma rog ca in 2012 Dumnezeu “sa-ti dea ce-ti doreste inima, si sa-ti implineasca toate planurile tale!” (Psalm 20:4)

 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login