Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Niste vase goale

Fie ca esti unul care crede ca Dumnezeu este creatorul a tot ce exista, fie ca iti bazezi crezul pe argumente evolutioniste, nu cred ca este cineva care sa nu considere corpul omenesc o minunatie, dificil de inteles si nascatoare de miracole. E extraordinar cum acelasi corp ii permite unuia sa cultive boabe de orez si altuia sa joace sah mai bine decat oricine pe lume. Acelasi corp care ii ingaduie unuia sa creeze aplicatii pentru ipad si altuia sa compuna poezii. Unul memoreaza extraordinar, altul manuieste violoncelul fantastic, altul face lebede din sute de triunghiuri de hartie, altul creaza parfumuri aromate, pline, rotunde pentru femei. Unul sare 7 metri in lungime, altul ajunge pe luna. Unul recita cu patos, altul vorbeste fluent 4 limbi straine.
Exemplele despre maiestria si inventivitatea umana sunt tot atatea cati oameni au existat vreodata pe acest pamant. Ce vreau sa spun este ca fiecare om este un vas si fiecare se naste un vas gol. E nevoie de cunostinte, e nevoie de exercitii, e nevoie de antrenamente mai multe si pause mai putine pentru ca ce este gol sa devina plin. Acelasi muschi poate sa fie inert sau cel mai puternic in functie de felul in care este folosit. Aceiasi plamani pot sa te faca sa te sufoci dupa cel mai mic efort sau poti descoperi ca ai reusit, in timp, sa le maresti capacitatea pulmonara. Acelasi creier care foloseste 5% are capacitatea de a fi folosit 100%. 

Avem un creier de o complexitate surprinzatoare. Uneori gandim lucruri la care nu ne-am gandit inainte. Facem legaturi imediat in conversatie. Studiem si analizam. Meditam. De ce am fi fost proiectati cu un creier atat de mare daca nu am putea sa folosim decat un procent mic de tot? De ce ne nastem cu 10 degete la maini daca folosim numai mana dreapta? De ce sa punem mereu piciorul drept in fata si nu pe cel stang? Haideti sa ne umplem vasele pe care ni le-a creat atat de minunat Dumnezeu! Haideti sa ne dezvoltam armonios, fizic si mental. Haideti sa fim echilibrati in toate, sa dezvoltam cat mai mult ceea ce am primit. 

Avem niste talente, abilitati, capacitate intr-o combinatie unica. La nimeni altcineva nu se completeaza pasiunea pentru muzica, talentul de scriitor, memoria extraordinara, asertivitatea, darnicia, placerea primirii de oaspeti ca la tine. Acestea sau altele. O combinatie perfecta de trasaturi numai ale tale. Instruieste-te si maximizeaza-le. Nu ramane in vas gol pentru ca e mare pacat ca talantii sa se piarda. 

 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login