Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Despre bagaje si vechituri

In primul rand, eu de felul meu sunt minimalista. Nu am o biblioteca mare de carti – nu pastrez decat cele mai importante volume, restul le daruiesc sau le vand. Nu am un sifonier mare, nici haine multe. Singurul meu exces sunt agendele, ca doar stiti ca imi place sa scriu. In al doilea rand, eu sunt un om care se plimba ades. Si mult. Si care si-ar dori sa aiba timpul si banii sa se plimbe si ceva mai departe. E drept ca, asa departe cum am ajuns anul acesta, nu am mai ajuns vreodata – si nici chiar plimbare nu a fost.

E drept si ca, nu am schimbat niciodata asa de des casele cum am facut-o in ultima jumatate de an, prin urmare activitatea constanta pe care am facut-o a fost facerea si desfacerea bagajelor. Ca si calator, asta este partea cea mai putin interesanta, dar atunci cand tot ce ai se afla in 2 valize si iti doresti tare, tare mult sa aduci acasa cateva cadouri pentru fiecare om drag, atunci sa te tii provocare! La plecare, tot ce am impachetat a fost catalogat drept “strictul necesar” atunci cand o iei de la 0 cu toate. 

Evident ca in decursul a 6 luni, casa mea s-a imbogatit cu tot felul de lucruri noi – fara indoiala functionale si utile – care insa nu aveau loc in cele 2 bagaje ale mele. Acum ce era de facut? Ce alegi intre vechi si nou? Ce alegi intre obisnuita si inovatie? Ce alegi intre “e pentru mine” si “e pentru ei”?

In realitate, este un mod foarte simplu de a vedea ce conteaza pentru tine cel mai mult si la ce esti dispus sa renunti. Ce arunci de indata si te intrebi oare de ce ai pastrat acel lucru pana acum daca nu ai nevoie/nu iti place? Ce lasi pe mai tarziu, doar doar o incapea in bagaj, indesat, strivit si sifonat? Daca atunci cand ai o piesa de bagaj, e ceva mai simplu sa decizi pentru ca ai un spatiu si o greutate predefinite, e mult mai greu atunci cand limita este de 24 de ore si trebuie sa te decizi ce faci, cand si cu cine.

Adevarul este ca fiecare om are un bagaj. Cu ce-a trait, ce-a sperat si mai spera, cu lucruri parfumate si aromate ce s-au intamplat sau spera ca se vor intampla. Si pe langa acestea, in bagaj se mai afla si remuscari, trenuri pierdute, timpi morti, certuri stupide si reentimente, oameni pe care nu vrei sa-i mai vezi vreodata, locuri in care ai ajuns prea tarziu si nu te mai asteapta nimeni. 

Pfiu, astea sunt cele mai periculoase obiecte din bagajul nostru.
Sunt lucrurile care ne impiedica sa facem loc in bagaj – pentru ca suntem prea cocarjati de dezamagirile trecutului ca sa mai speram ceva bun in prezent.
Sunt lucrurile care ne opresc de la trairea vietii cu asteptari mari – pentru ca, nu-i asa? – ce mai pot astepta eu, eu care am trait atatea rele si triste si deprimante zile?
Sunt lucrurile care ne impiedica sa avem incredere in Dumnezeu – pentru ca am facut prea multe ca sa fim iertati si sa ne fie usurata povara.

De fapt, fiecare minut nou este o posibilitate de a impacheta bagajul sau de a-l despacheta. Ce pasrezi si ce arunci? Din ceea ce ai deja, ce oferi si ce arunci de tot? Impartasesti la fiecare intalnire noua esecurile din relatiile anterioare sau pornesti cu asteptarile aferente unui bagaj nou? Te duci la un interviu cu bagajul pe care scrie “stiu eu ca nu ma veti angaja, am fost respinsa de atatea ori” sau profiti de prima impresie, de prima conversatie, prima sansa de a te face cunoscut si dorit intr-un loc? Pleci pe strada avand in minte ca lumea va rade, te va batjocori, se va uita dispretuitoare sau lasi toate astea Acasa, in timp ce te imbraci cu haina care te avantajeaza cel mai bine si o accesorizezi cu un zambet si cu spatele drept?

Eu am rezolvat usor cu bagajele, am aruncat multe, am consumat si am daruit chiar mai multe. Am venit cu mai putine decat am plecat, ba chiar jumatate din ce am adus inapoi sunt numai cadouri pentru familia mea draga. Nu mai aveam loc si de dureri, jigniri, tristeti si dezamagiri – alea au fost aruncate inca dinainte de a ateriza :)

Tu ce arunci si ce lasi in urma astazi?

 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login