Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Deschide usa, exploratorule

Axioma de astazi: toti suntem exploratori.

Ne place sa gatim. Cautam retete noi. Le care le punem in practica murdarind cu faina jumatate de bucatarie. Rezulta un produs foarte bun si esti decis ca de acum sa devina specialitatea ta. Sau rezulta un produs satisfacator si esti decis ca, data viitoare, sa inovezi ceva mai mult, sa nu mai tii cont de cantitati. 

Ne place sa citim. Intram in librarii, mirosim cotorul cartilor tiparite recent, plecam cu pungi pline de volume. Ne cufundam, pagina dupa pagina, paragraf dupa paragraf, in povesti in care speram sa gasim intelepciune si cunoastere. Cateva cuvinte in care sa ne regasim, sa ne gasim un pic de alinare, de explicatii pentru ceea ce ni se intampla. Ca e vorba de psihologie, filosofie, istorie, interviuri, orice, oricat de mic ar putea sa ne descifreze viata reprezinta o gura de oxigen. Ca niste arheologi, umblam tiptil printre ruinele amintirii noastre, sapand adanc sau abia dand la o parte praful dorintelor neimplinite pentru a intelege ce a fost gresit, ce putea fi reparat.

Ne place sa calatorim, sa descoperim locuri noi, chilipiruri, senzatii, sa descriem cat mai savuros ce am mancat bun, sa etalam fotografii si videoclipuri cu locuri si experiente care te lasa cu respiratia taiata. Suntem cercetatori ai lumii, exploram mai mult macro-cosmosul decat imediatul, apropiatul, nevazutul-decat-la-lupa de sub nasul nostru. 

Oricat de bine am gati, oricat de multe si interesante cunostinte am dobandit din carti si din oameni si oricat de departe am ajuns in calatoriile noastre, fiecare dintre noi navigheaza intr-o calatorie de descoperire. Uneori ne descoperim prin oameni dragi. Intelegem cat de mult putem iubi, ce fel de oameni si la ce ne intoarcem atunci cand, la final, ajungem lipsiti de iubire. Invatam ca suntem in stare de multe pentru a ne dovedi iubirea, ca ne supunem la riscuri si acceptam lucruri de neacceptat numai pentru a fi in preajma si a face pe plac celui adorat.

Alteori ne descoperim prin oameni pe care ii detestam. Devenim suficient de atenti, analitici, gasim argumente suficiente pentru dezinteresul si ura resimtita, stim ca avem dreptate – noi mereu avem! – pentru ca mai apoi sa descoperim ca suntem doar invidiosi, raniti, prea departe sau prea singuri. De fapt, exploratorul din noi este ghidat de o harta proprie, care nu are duplicat. Ca intr-o cursa de atletism unde fiecare are culoarul lui. 

Rareori ne intersectam, si mai rar ne ajutam pentru ca fiecare are un alt traseu. 
Fiecare are o motivatie diferita. 
Fiecare are o viteza si un ritm diferite de ale altora. 
Fiecare gandeste altceva despre destinatia lui. 
Fiecare viseaza intr-un fel diferit momentul cand va ajunge la finish, cand isi va indeplini scopul.

Lumea aceasta este doar porti, doar oportunitati. E drept ca unele nu te duc la tinta pe care o ai sau te duc pe un drum mai lung. E drept si ca unele sunt inchise si interzise. Destinatia este una singura, dar caile atat de multe. In esenta, totul se reduce la ce se poate face si ce nu. Ce este bine si ce nu. Ce este frumos si corect. Ce se cuvine si ce nu. Vechea si totusi noua alegere intre bine si rau. 
Tot ce trebuie sa faci, ca explorator, este sa decizi ce cale vrei sa o explorezi si sa iti asumi viata impreuna cu constiinta ta, ca urmare a deciziilor luate. Asadar, continua-ti explorarea si alege-ti cu grija usile pe care le deschizi!

 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login