Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii Cuvinte colorate - de Denisa Stamate Cum te pregatesti pentru cea mai importanta intalnire

Cum te pregatesti pentru cea mai importanta intalnire

Părinţii m-au învăţat să fiu orientată spre oameni. De aici probabil profilul meu umanist şi o carieră în ştiinţele comunicării. Îmi place să ascult şi dacă m-ar ajuta memoria şi talentul, aş transforma într-un interviu toate poveştile interesante spuse de oameni cu inimi largi şi minţi deschise. De aici momentele mele de tăcere în grupurile mai mari. De aici poate (aparenta) mea seriozitate. Si tot de aici se naste si placerea si inspiratia mea pentru scris. 

Îmi pare rău însă că uneori sunt martora unor poveşti cu final trist. Aud de fete care şi-ar dori să fie ţinute în puf şi întâlnesc băieţi care le aşează spini la fiecare pas ca să-şi protejeze orgoliul masculin. Aud despre femei singure cu atâta iubire de oferit încât îmi pare rău că nu îl cunosc pe bărbatul care le trebuie. Întâlnesc băieţi care se topesc după fete care nu le ajung nici la degetul cel mic. Cunosc bătrâni fără nepoţi şi soţii văduve. Şi oameni care aparent au de toate dar le lipseşte ceva care lasă o umbră de neînţeles pe faţa lor. Şi în prezenţa unor asemenea nepotriviri şi dezeschilibre, mă întreb de ce nu există în şcoli un curs despre interacţiunea cu un om pe care îl iubeşti sau cum să faci faţă singurătăţii adânci. 

Nu voi înţelege cum de unii bărbaţi care te plac nu pot fi decât mitocani ca să-ţi atragă atenţia şi cum unele fete te ignoră total, crezând că aşa te fac să te simţi important. Îmi pare rău că uneori ne pregătim atât de mult pentru prima întâlnire şi de cele mai multe ori se întâmplă exact opusul a ceea ce ne dorim. Poate că aţi păţit ca în toiul unei întâlniri importante să nu îţi stea părul aşa cum doreşti. Sau să-ţi iasă o iritaţie grozavă pe faţă. Sau să te stropească o maşină pe hainele cele mai bune. Sau să transpiri rău de tot de emoţie. Sau să nu ai cu ce să te încalţi, pentru că cizmele bune tocmai ce s-au găurit şi îţi intră apa în galoşi. Sau să nu ştii să faci ceva în Paint, deşi ai lucrat chestii mult mai complicate în Photoshop şi de sute de ori chiar înainte. Şi lista poate continua – eu am păţit toate acestea şi încă multe altele. 

Cred că explicaţia este că tocmai în momentele cheie, faţă în faţă cu oameni care inspiră ceva în noi, faţă în faţă cu situaţii pe care le aşteptam de luni sau ani, faţă în faţă cu momentul acela în care îţi doreşti să fii cea mai bună variantă a ta, ei bine, tocmai atunci ţi se arată că nu eşti perfect deloc şi că intenţia ta este o naivitate. La fel cum nu e perfect nici iubitul tău, nici angajatorul, nici situaţia pe care o trăieşti.

De ce am ales tema aceasta pentru editorialul de astăzi? Am primit tema de a mă documenta cu privire la rugăciune. Şi mă tot întrebam ce ar fi interesant şi nou de aflat despre rugăciune, când toată lumea (sau cel puţin aşa ar trebui), ştie cum se face. Şi mă gândeam că eu personal nu ştiu cum ar trebui să mă pregătesc pentru rugăciune. Dacă pentru un interviu mă pregătesc 2 zile şi pentru o întâlnire o săptămână, de ce nu ar fi necesar să mă pregătesc şi pentru o întâlnire personală cu Dumnezeu? Ce se face şi ce nu? Cât se aşteaptă în linişte pentru un răspuns? Cum se aşteaptă? Vă dau o temă de gândire şi aştept un răspuns de la voi. Am nevoie de el!

 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login