Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Adu-ti aminte!

Cred ca momentele cele mai prielnice pentru meditatii ample sunt zilele acestea in care timpul curge dintr-o zi in alta, parand ca toate sunt un sfarsit de saptamana lung si odihnitor. Cele mai frecvente teme de meditatie la final de an sunt retrospectivele. Publice sau nu, scrise pe o coala noua de hartie sau intr-o agenda invechita de prea multe vise, inregistrate sau inghesuite in minte, listele cu plusuri si minusuri iau nastere uneori fara prea mult efort.
Ca e vorba de regrete, de uitari, de pierderi, de prea multa inima in lucruri care nu mai au valoare, de prea putina pentru cele care au devenit prioritare - in sfarsit! – ca e vorba despre bucurii prea mari si prea dulci care ai vrea sa tina 7 ani, retrospectivele dau adeseori cu minus. De ce oare? Pai uneori nici lecitina nu ne ajuta sa ne amintim toate momentele placute, alteori momentele placute sunt legate de persoane pe care nu le mai iubim si nu mai au factorul wow care ne-au umplut inima prima data, de cele mai multe ori sunt coplesiti nedrept de mult de cele mai neplacute dintre amintiri si de esecuri incat e mai usor sa etichetam anul trecut ca fiind unul prost, sa inchidem sertarul si sa speram la ceva mai bun. 

Adevarul este ca orice an este unul bun, cel putin acesta este potentialul lui. Orice inceput de an contine examene pe care trebuie sa le dam si ar fi bine sa le luam, contine contracte sau “casatorii” (in intelesul larg al cuvintelor), contine diete si cure de infrumusetare pentru suflet, contine viata noastra, dedicata pe rand unor oameni, noi sau si mai noi, dedicata drumurilor noastre, aceleasi sau diferite, dedicata unor lucruri care sa ne ofere satisfactii si sa ne “schimbe viata”. 

Rareori, poate niciodata, din gandurile pentru noul an fac parte avorturi spontane, divorturi, moarte sau sinucideri fara scrisori de adio, disponibilizari exact atunci cand ai probleme cu rata de la banca, nu ai platit intretinerea de 3 luni si factura de la e-on de 4. Si asa, din entuziastii primelor zile de ianuarie, devenim mame ale unor copii care nu se vor naste niciodata, tineri barbati inselati in vazul lumii, oameni pe care nu ii doreste nimeni prin preajma si carora nu le explica nimeni nimic. Sau, pierdem la fel de multe daca doar ne temem de toate cele de mai sus. 

A fi paralizat de frica (orice nume ar avea frica) este sinonim cu a nu intreprinde nimic. Cu a nu visa la nimic. Cu a nu implini nimic mare. Vreau sa ma folosesc de 2 versete pentru a spune mai bine esenta, si anume “Nu va mai ganditi la ce a fost mai inainte, si nu va mai uitati la cele vechi! Iata, voi face ceva nou, si-i gata sa se intample” (Isaia 43, 18.19). Nu toate lucrurile iesa asa cum le planificam. Uneori iesa mai bine si lucrurile se potrivesc ca si cand ar exista numai armonie. Eu astazi aleg sa nu ma las descurajata de lucrurile care nu mi-au iesit asa cum am vrut eu. Aleg sa imi amintesc de momentele in care am reusit. Las viata sa ma surprinda cu modul ei misterios de a face ca lucrurile să se intample. Ceea ce iti doresc si tie!


 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login