Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

BE-ATITUDINE

Home Sambata BE-ATITUDINE - de Remus Soare Trei luni de binecuvântări

Trei luni de binecuvântări

Au existat mai multe tufişuri în pustie dar Moise a fost atras doar de unul dintre ele. Trebuie să fi fost mai multe nunţi în Cana Galileii dar numai una este menţionată ca beneficiind de minunea scimbării apei în vin. Au fost mai multe morminte în Betania dar în dreptul unuia singur cel ce era mort de patru zile a fost înviat. Toate aceste pentru că Isus a fost prezent acolo. La fel a stat chivotul Lui Dumnezeu vreme de douăzeci de ani în casa lui Abinadab fără a se întâmpla nimic special, ca în nuvele lui Sadoveanu (Locul unde nu s-a întâmplat nimic) dar a stat trei luni în casa lui Obed Edom şi a adus binecuvântări cunoscute chiar şi la curtea împăratului. Evlavia este cel mai bun prieten al binecuvântării.

După moartea lui Uza şi aducerea chivotului în casa lui Obed Edom întreg Israelul trebuie să fi fost cu privirea aţintită spre locul acela. Cu siguranţă că Obed Edom continua să fie acelaşi om pe care îl ştiau. A continuat să îşi cultive câmpul şi să îşi pască turmele dar a realizat că, dintr-o dată, orzul din ogor are spicul mai bogat şi mulsoarea aceloraşi vite produce mai mult lapte. Iar oamenii au cunoscut că este binecuvântat de Dumnezeu. Aceeaşi mână care îl pedepsise pe Uza, scutura acum belşugul pe prispa casei lui Obed Edom, făcându-i copiii să cânte: „ferice casa unde Tu, Isuse”. În doar trei luni sărăcia s-a transformat în bogăţie, suferinţa şi boala în sănătate şi fericire. Cine primeşte pe un proroc primeşte răsplata unui proroc. Deschizând uşa pentru chivot au intrat în casă şi binecuvântări pe măsură. Chivotul din casă amintea zilnic de prezenţa lui Dumnezeu în locul acela. Atunci locatarii casei şi-au curăţit încăperile, gândurile, inima, gura, atitudinile şi caracterul şi au putut fi binecuvântaţi.

Vrei să te înscrii şi tu în programul celor trei luni de binecuvântări? Dacă răspunsul la această întrebare este „Da”, atunci trebuie deja să începem. Fă ca tot ce este nesfânt în casa ta să cadă cu faţa la pământ înaintea chivotului asemenea lui Dagon. Păstrezi în casă Dagonul în formă de chivot, punctul central al atenţiei familiilor moderne? Mobilierul tău este aşezat astfel încât să îi ofere prim-planul concentrării tale? Află că acesta are puterea de a modifica vieţi, de a deforma copiii, de a distruge relaţiile, de a corupe valorile şi de a schimba agenda zilnică. Orice amintire a lui Dagon cu telecomandă trebuie decapitată în prezenţa chivotului, în cadrul acestui program de trei luni de binecuvântări. După care, aruncă-ţi o privire înăuntrul chivotului: legea Lui Dumnezeu, toiagul lui Aron şi vasul cu mană. Aceasta înseamnă că va trebui să trăieşti în armonie desăvârşită cu legea divină, să te conformezi standardului seminţiei preoţiei sfinte a noului legământ şi să laşi purtarea grijilor în seama lui Dumnezeu, dătătorul de mană. Nu te uita la necazurile şi obstacolele din jur care ţi-ar putea ameninţa reuşita proiectului. Lui Obed Edom latura cea mai nefavorabilă a existenţei, care îi provocase poate cele mai mari necazuri, i-a schimbat viaţa. Era sărac şi locuia lângă partea cea mai plină de hârtoape a drumului. Poate altădată i se răsturnase în poarta carul cu recolta adunată. De data aceasta chivotul lui Dumnezeu trecea pe acolo iar drumul anevoios din faţa porţii i-a condus chivotul în casă. A urmat pentru familia lui înscrierea în programul celor trei luni de binecuvântare. Ce crezi, programul a luat sfârşit după cele trei luni? Nu. Pentru că cine se înscrie în acest program şi îl urmează cu sfinţenie timp de trei luni, nu mai poate sta departe de chivot. Obed Edom nu a mai rămas acasă după ce David a luat chivotul la Ierusalim. La urmat şi a devenit împreună cu Iehia uşier al chivotului (1 Cronici 15:24). Iar cea mai mare binecuvântare nu a avut ca unitate de măsură  bobul de orz sau canistra cu lapte. Binecuvântarea sa au fost copiii. Despre ei citim în 1 Cronici 26:8 : „ Toţi aceştia erau fiii lui Obed Edom, ei, fiii şi fraţii lor; erau oameni plini de vlagă şi de putere pentru slujbă, şaizeci şi doi de ai lui obed Edom”. Ce binecuvântare mai mare poate fi decât să ştii că despre fiii tăi se spune că sunt „plini de vlagă şi de putere pentru slujbă”.

Te înscrii şi tu – doar pentru trei luni – în acest program de binecuvântări? Chivotul lui Dumnezeu este în  drum spre casa ta.

Remus Soare - Majesty.ro
Comments (1)Add Comment
as vrea,dar...
written by rosu ciprian, 18 februarie, 2009
Mi-e frica sa spun ca ,da,as vrea.Mi-e frica sa nu fi trecut Isus pe langa mine si sa nu-L fi bagat in seama. Mi-e frica de mine insumi!! Suna jalnic ceea ce scriu,dar este adevarat. Cum n-as vrea sa fie si la mine acasa bucurie,ai mei sa fie sanatosi si fericiti,cu pace si seninatate in sufletele lor? Numai un nemintos n-ar vrea sa beneficieze de un asa program generos si gratuit.Totusi,totusi mi-e teama,as vrea ,dar mi-e frica ca n-am fost,si nici nu sunt la nivelul asteptarilor Lui,ca ma caracterizeaza orice numai neprihanirea,nu. Dilema mea se numeste disperare pt. ca as fi putut fi curat dar....Ce rau este sa nu fii neprihanit ! Ferice de cel neprihanit si bravo lui ! Daca as putea sa mai stau macar o data de vorba cu El,cu Isus ! Sa-i mai spun ca tare as vrea sa fiu si eu ca El,curat si bun si El sa ma creada,sa ma mai creada macar o data dupa atat de multe promisiuni aiurea ! Cum sa nu vreau,sigur ca vreau dar mi-e teama ca ,poate, e prea tarziu....

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login