Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

BE-ATITUDINE

Home Sambata BE-ATITUDINE - de Remus Soare Cicatricile lui Benaia

Cicatricile lui Benaia

Ţi s-a întâmplat să iei o poziţie foarte fermă faţă de unii tâlhari ai moralei şi ai spiritului, care, demascaţi, au căutat să se răzbune ? Trăim incă pe pământul acesta. Te poţi trezi cu numele întinat pe un forum doar pentru că cineva are posibilitatea denigrării tale sub protecţia unei identităţi false. Cum reacţionezi? As vrea să scriu despre importanţa curajului de a merge pănă la capăt.

Curajul nu trebuie exercitat doar în circumstanţe extreme. De ce mint oamenii ? De teama consecinţelor. De ce nu-şi împărtăşesc credinţa ? De teama respingerii. De ce nu mai oferă? De teama crizei economice? De ce nu iau atitudine? De teama de a nu mai fi aleşi. Frica este o constantă a vieţii multora. Dar fricoşii nu intră în cer, spune Biblia. Aş dori să îi ajut pe cei care au gândit că această virtute aparţine doar manualului de istorie şi să le spun că multe din temerile noastre sunt legături de hârtie creponată. Un singur pas curajos este suficient pentru a le rupe. Însă lipsa fricii nu înseamnă absenţa ei ci biruinţa acesteia. Şi ca să biruieşti, trebuie să lupţi. Benaia, unul din vitejii lui David, poate servi ca model  în şcoala curajului.

    “Benaia, fiul lui Iehoiada, fiul unui om din Cabţeel, om viteaz şi vestit prin faptele lui mari.El a ucis pe cei doi fii ai lui Ariel din Moab. S-a pogorât în mijlocul unei gropi pentru apă unde a ucis un leu, într-o zi când căzuse  zăpadă. A omorât pe un egiptean groaznic la înfăţişare, carea vea o suliţă în mână; s-a pogorât împotriva lui cu un toiag … David l-a primit între sfetnicii lui de aproape” ( 2 Samuel 23: 20-23).
    În viaţă unele lucruri nu pot aştepta până apare soarele. Timpul în care trebuie să te ocupi de păcat este – imediat, chiar dacă « a căzut zăpada ». Poate fi cea mai proastă zi a anului, dar cea mai bună zi pentru biruinţa ta. Mărimea vrăjmaşului nu trebuie să te sperie. Ea poate deveni avantajul tău. La casa de pariuri Benaia nu a fost favorit la câştigarea niciuneia din aceste bătălii : doi moabiţi împotriva unui israelit, un egiptean cu o suliţă împotriva unui israelit cu un toiag, un leu contra unui om. Dar, dacă  Benaia ar fi omorât doi copilaşi din Moab, o pisică şi un adolescent egiptean, s-ar mai fi scris în Biblie despre asemenea faptă ? Exercitarea curajului a fost o constantă a vieţii acestui viteaz. Uciderea moabiţilor l-a învăţat cum se omoară un leu şi uciderea leului l-a învăţat cum se omoară un egiptean groaznic. Repet: curajul nu este doar pentru situaţii extreme.

    Mai există ceva foarte important în aceste bătălii: rănile pe care leul i le-a produs lui Benaia şi noroiul de pe faţa acestuia atunci când se luptau in groapă. Dar despre ele nu se relatează nimic. Cred că au existat pentru că nu imi imaginez că Benaia a spus leului : « vezi că eu sunt ca Daniel, tatăl meu e Iehoiada, tu nu ai voie să mă zgârii, stai liniştit să te omor ! ». Chiar dacă au existat răni şi noroi pe faţă, ceea ce a fost consemnat a fost doar biruinţa. Ea este singura amintire a celor ce înving.

Pe termen scurt regretăm activităţile (ele pot aduce noroi şi răni adânci) dar pe termen lung vom regreta inactivităţile. La sfârşitul vieţii vom regreta ocaziile ratate mai mult chiar decât greşelile făcute. Am vrut să ne păstrăm dulci şi comozi când am fi putut  avea o atitudine. Vom căuta în album instantanee cu lei furioşi şi zăpadă dar nu le vom găsi pentru că fotograful nu a putut developa “diplomaţia” noastră catifelată .

    De aceea, chiar dacă necazurile tale sau ale altuia vin în viaţă la vreme rea, nu lăsa leul să facă victime. Poate ataca mieii ce trebuie aduşi la Templu. Dumnezeu este mai mare decât problema ta cea mai mare şi decât cea mai mare temere pe care o simţi. Încrederea deplină în El îţi va da tăria să te ridici deasupra circumstanţelor nefavorabile. Iar cicatricile vor deveni trofeul amintirii biruinţelor. Isus le poară şi El, ca amintire a luptei în care a biruit pentru tine.    
Remus Soare - Majesty.ro
Comments (4)Add Comment
ce e curajul
written by Christian, 30 decembrie, 2008
Am citit si eu undeva... "Curajul nu este absenta fricii, ci este frica ce si-a facut rugaciunea."
lui Christian
written by Remus Soare, 30 decembrie, 2008
Bravo, ai reusit sa spui mai frumos decat am spus-o eu, chiar daca biruinta de care vorbesc, fiind vorba de o batalie spirituala, presupune rugaciune. Remus
Talharii moralei...
written by Felix, 02 ianuarie, 2009
Nu se poate distinge din cuprinsul articolului cine a demascat pe acesti ,,talhari ai moralei si ai spiritului" , si in ce consta razbunarea lor. Impotriva cui si-au inceput ei campania de razbunare?
mic comentariu
written by Edi , 03 ianuarie, 2009


Despre aceia care "denigreaza" sau "intineaza" numele cuiva:

nu i-as numi "talhari" pentru a nu ma situa si eu in banca denigratorilor. Oricat ar fi ei de "talhari", sunt frati cu mine si copii ai lui Dumnezeu.


Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login