Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Articole

Parabola levierului

Împărăția cerurilor se aseamănă și cu un om care a pus mâna pe levier! Cum l-a folosit ulterior devine complet irelevant pentru cei mai mulți cititori ai “parabolei”. Unii vor contesta asocierea datorită contradicției de termeni. Nu poți introduce în templu obiecte atât de profane. Alții nu vor fi deranjați de asociere cât timp va exista o delimitare publică și fermă de infamul obiect. Important este limbajul folosit, prezentarea adevărului și interpretarea dată respectivului eveniment. Nu știu de ce, dar parcă am impresia că-l îngân pe Nietzche!

Citeşte mai mult...
 

Laodiceea – tacerile bisericii din urma

“Cand veti vedea aceste lucruri, ridicati-va capetele caci venirea Fiului Omului este aproape!”


Aceste lucruri? Hmmm… Aceste lucruri petrecandu-se IN LUME: razboaie, si vesti de razboaie… unele in nume propriu, altele (cele mai multe) in numele… Domnului. Razboaie care reclama puterea, incercand sa pastreze mamutii religiilor organizate. Dar nu in biserica noastra… nu… pentru ca noi nu suntem din Lume.

Citeşte mai mult...
 

Talpi mici, urme mari

Angela, Beniamin, Marylee, David, Emilia, Noe, Teodora, Iacob, Briana, Ethan, Melisa, Keiron, etc...

„NU EXISTĂ NICI O TALPĂ ATÂT DE MICĂ SĂ PĂȘEASCĂ  PE ACEST PĂMÂNT FĂRĂ A LĂSA O URMĂ!”

Așa sună un dicton care apare într-un videoclip filmat de organizația NILMDTS – ”Now I Lay Me Down To Sleep” – „acum eu mă culc ca să adorm”, după cuvintele simple ale unei rugăciuni cunoscute, făcută înainte de culcare. Această organizație trimite fotografi profesioniști la acele familii care sunt cumplit încercate de vestea că vor avea un copil malformat, sau la familiile în care au sosit deja micuții ... mare problemă. Fără plată, acești fotografi vor să ofere o amintire a pasajului de multe ori efemer al unui copil prin această lume nedreaptă mai ales cu cei slabi.   Interesantă este reacția majorității părinților care vor să păstreze niște poze la care părinții favorizați nici măcar nu vor să privească! Se pare însă că acești părinți defavorizați au înțeles ceva: nimeni nu trece prin lumea aceasta fără să lase o urmă, chiar și atunci când talpa piciorului a fost cât policele tatălui. Ba mai mult, trecerea aceasta, oricât ar fi de scurtă și dureroasă, transformă 2 adulți în părinți, chiar dacă sunt părinți de copil problemă. Unii copii se opresc mai mult, alții mai puțin... Aceasta îmi ridică o întrebare: există părinți de 1 oră? Eu cred că nu există părinți decât de o viață. Chiar dacă nou -născutul nu a stat decât 1 oră...  Dar a avut un nume!... Uimitor, șocant chiar, este că acești părinți au ales un nume și o poză de familie cu ei, deși știau că acești copii vor sta puțin... De ce?

Citeşte mai mult...
 

Pacat si pietre…

Cu cativa ani in urma, cand a inceput seria de dezvaluiri ale abuzurilor sexual comise in biserica catolica, de catre liderii religiosi, ne-am spus, cu aroganta plina de indreptatire a celor care “cunosc adevarul”: este un semn al sfarsitului! Si am continuat cu asiduu sa demarcam teritoriul nostru spiritual, denuntand orice incercari de colaborare intre grupuri de religii diferite ca… ecumenism. In traducere libera, apostazie… tradare… cadere! Am continuat sa operam cu aceleasi mecanisme de gandire dihotomica – noi si lumea! Care… noi? Si care… lume?
Citeşte mai mult...
 

Elizabeta de Brandenburg1485- 1545

A fost o printesa daneza, sora lui Christian II, cel care a introdus lutheranismul in Danemarca. Mama ei era sora cu Frederic cel Intelept si Ioan cel Statornic,  Electori ai Saxoniei,  amandoi protectorii lui Luther. Casatoria a implicat-o in relatii familiale prevestitoare de rau pentru armonia religioasa.
Sotul ei,  Joachim I, era fratele cardinalului Albert de Hohenzollern, Arhiepiscop de Mainz, cel impotriva carui Luther a editat cele 95 de teze. Sotul ei era insa un catolic mult mai intransigent decat fratele sau. La Dieta din Augsburg din 1530, l-a invinuit pe Luther pentru razboiul taranilor si a vorbit atat de aprig impotriva ereticilor, incat Papa a crezut ca Spiritul Sfant a vorbit prin el.  Dar deosebirile de opinie si disputele pe tema religiei nu vor aparea decat dupa un sfet de secol de casnicie.
Citeşte mai mult...
 

Susanna Wesley

Susanna Wesley este una dintre cele mai remarcabile figuri din galeria femeilor credintei.  
    S-a nascut in ianuarie 1669, fiind ultima din cei 25 de copii ai dr. Samuel Annesley. Tatal ei, provenind dintr-o familie puritana, a absolvit Universitatea Oxford si a fost hirotonit ca pastor. El a invatat-o sa citeasca si sa gandeasca pentru ea insasi. Amintind-si de perioada din copilarie, Susanna Wesley scria: "Am fost inconjurata de carti bune si am invatat sa am propria judecata". Nu a mers la Universitate si nu a avut nici o educatie formala; in secolul XVll acest lucru nu era posibil pentru o femeie. Susanna marturisea:”Daca Universitatea ar fi admis femei  m-as fi regasit printre studenti, inclusiv printre dezbaterile teologice si tipariturile scolii.”
Sotul ei, Samuel, a absolvit universitatea Oxford in 1688 si in noiembrie, acelasi an, s-au casatorit. Au avut 19 copii pe care Susanna i-a iubit foarte mult. La randul lor, acestia au iubit-o cu aceeasi masura. John marturisea ca atunci cand avea 6-7 ani gandea ca niciodata nu se va casatori “pentru ca nu voi putea gasi o sotie asa cum are tatal meu”.
Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 2
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.